Hlavní navigace

Sdružení SPES spustilo svoje webové stránky, které budou pomáhat

Občanské sdružení SPES dnes spustilo na adrese www.pomocsdluhy.cz svoje internetové stránky, ze kterých postupně vznikne komplexní poradenský nástroj pro lidi, kteří se ocitnou v majetkové nouzi, a to zejména v důsledku předlu�ení. Na stránkách bude SPES postupně prezentovat také svoje projekty v oblasti finančního vzdělávání.

„Na našich stránkách lidé najdou kromě popisu činnosti sdružení také vysvětlení pojmu RPSN, popis projektů, kterým se SPES aktuálně věnuje a především nám budou moci prostřednictvím webového formuláře zasílat své dotazy, týkající se jejich aktuálních problémů, souvisejících s předlužením. Na dotazy pak budou odpovídat naši odborníci,“ uvedla předsedkyně Rady sdružení Andrea Běhálková. Dotazy mohou lidé posílat také prostřednictvím elektronické pošty na adresu spes@pomocsdluhy.cz.

Na stránkách bude v blízké době umístěn mimo jiné přehled nejběžnějších pojmů z oblasti finančnictví, a příručka s radami, jak v případě předlužení postupovat ve styku se státními orgány, exekutory, vymahači a dalšími institucemi.

Jakmile budeme mít od občanů dostatek dotazů na řešení konkrétních kauz, budeme je také zveřejňovat, abychom i tímto způsobem upozorňovali na rizika, která hrozí lidem, půjčujícím si peníze bez seriózního zhodnocení svých schopností splácet. „Naším cílem je naučit lidi půjčovat si odpovědně a těm, kteří se i přesto dostanou do problémů pomoci najít legální cestu, jak se se svými dluhy čestně vyrovnat,“ dodala Běhálková.

Cílem občanského sdružení SPES je poskytovat poradenství lidem ohroženým majetkovou nouzí, či se již s tímto problémem potýkajících, a realizovat projekty finančního vzdělávání. V nejbližší době chystá sdružení SPES pod záštitou předsedy Rozpočtového výboru poslanecké sněmovny PČR Miloslavem Vlčkem seminář Možnosti finančního vzdělávání v ČR, na kterém promluví britští experti na finanční vzdělávání z organizace Credit Action a zástupci německé organizace Sociální služby katolických žen (SkF). Pozvání mezi jinými přijal a na semináři vystoupí rovněž arcibiskup olomoucký a předseda České biskupské konference Jan Graubner. Seminář se uskuteční 17. února 2006.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).