Hlavní navigace

Sbírka v rámci skupiny AXA: Téměř 16 tisíc korun pro Světlušku

Finanční skupina AXA uspořádala mezi svými zaměstnanci a klienty sbírku ve prospěch projektu Světluška, který je zaměřen na pomoc zrakově postiženým. Na centrále v Praze, v Brně a na pobočkách po celé ČR byly v průběhu září umístěny kasičky, díky kterým bylo vybráno celkem 15 759 Kč a 4,20 Euro. AXA je již čtvrtým rokem generálním partnerem projektu Světluška a pomáhá jí jak pravidelnými finančními dary, tak dobrovolnickou prací svých zaměstnanců.

Sbírku jsme v rámci naší společnosti uspořádali již potřetí. Je to pro nás další možnost, jak podporovat tento prospěšný charitativní projekt. Kromě této sbírky přispívá AXA Světlušce každoročně 2 miliony korun. V rámci akce „AXA Pomáháme srdcem“ se navíc do aktivit zapojují i naši zaměstnanci jako dobrovolníci. Každoročně například pomáhají při stavbě kavárny POTMĚ a asistují jejímu nevidomému personálu, uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

Letošní ročník projektu Světluška vyvrcholí benefičním večerem Světlo pro Světlušku, který se bude konat 25. listopadu od 21:00 v areálu Pražské křižovatky (kostel sv. Anny). Pro Světlušku společně s patronkou projektu Anetou Langerovou zahrají a zazpívají například Meky Žbirka, skupina MIG 21, Tomáš Klus a nevidomé děti. Večerem bude provázet Michal Horáček. V rámci večera předáme Světlušce symbolický šek na 2 miliony korun, doplnil Marek Zeman. I letos bude koncert živě přenášen Českou televizí na programu ČT 1 a Českým rozhlasem 1 Radiožurnál.

Světluška

Světluška je dlouhodobý a stěžejní projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. O nadační příspěvek se sbírky může požádat jakýkoli jednotlivec s těžkou ztrátou zraku nebo kterákoli nezisková organizace poskytující těžce zrakově a kombinovaně postiženým lidem odborné služby na území ČR. Na rozdělení finančních prostředků ze sbírky Světluška dohlíží Rada nezávislých odborníků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).