Hlavní navigace

Aviva s výraznou dynamikou růstu

Hospodářské výsledky společnosti Aviva životní pojišťovna, a.s. za první pololetí 2005

Doba čtení: 1 minuta

Za první pololetí tohoto roku dosáhlo celkové hrubé předepsané pojistné pojišťovny Aviva hodnoty 325,2 milionů korun, což představuje 48% nárůst oproti stejnému období v loňském roce. Tento výsledek Aviva představuje v tomto pololetí nejvyšší dynamiku růstu nejen v oblasti životního pojištění, ale i na celém pojistném trhu.

Hodnota aktiv pojišťovny dosáhla 1 675 milionů korun, z čehož 1 596 milionů korun je představováno finančním umístěním. Technické rezervy činily ke 30.6. 2005 1 236 milionů korun. Aviva vykázala také průběžný zisk 6,5 milionů korun, což je výrazně lepší výsledek v porovnání se současným plánem, který předpokládá plánované ztráty z důvodů dalších rozvojových projektů.

Vynikající hospodářské výsledky odrážejí kvalitu poskytovaných služeb a stále rostoucí oblíbenost našich produktů na českém trhu, komentuje úspěch pojišťovny marketingová ředitelka Aviva Michaela Jandová a dodává, udržení a pokud možno i zvýšení růstu je naším cílem i ve druhém pololetí tohoto roku.