Hlavní navigace

Názor k článku Telekomunikační společnosti jsou nepříjemným soupeřem majitelů pozemků od jezevec - Ale v tom přece nejsme ve sporu. Ano,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2007 9:40

    jezevec (neregistrovaný)
    Ale v tom přece nejsme ve sporu. Ano, podle naší ústavy muže být omezeno vlastnické právo jen za odpovídající náhradu.
    Mně ale jako naprosto odpovídající náhrada připadá, když ke mně vedou sítě a rozvody přes cizí pozemky - takže já recipročně poskytuju svůj pozemek na to, aby tyhle sítě vedly dál k dalším.
    Pokud by se poskytovaly nějaké velkorysé náhrady všem primitivům s hypertrofovaným pocitem vlastnictví - výsledkem by bylo takové zdražení distribuce, že byste na tom určitě nevydělal.
    Já vás ovšem podezřívám z toho, že vy nechcete, aby sítě přes cizí pozemky vedly za "odpovídající" náhradu - vy chcete aby k vám vedly zadáčo a jen přes váš pozemeček vedly za "odpovídající" náhradu. Kdybyste myslel mozkem tak vám dojde že je vždycky levněší když se lidi dohodnou a nikdo neplatí nic, než složitě uzavírat smlouvy a vybírat poplatky a každému z nich ždibec zase usypat zpátky.
    Proto pravím - kdo nechce poskytnout svůj pozemek pro vedení sítí, nechť k němu nevedou sítě žádné, dokud si neoběhne všechny dotčené majitele tranzitních pozemků, a nezajistí si od nich svolení k tranzitu za "odpovíádající" náhrady.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).