Hlavní navigace

Názory k článku Jak nejvýhodněji volat z dovolené

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 8. 2002 10:03

    Michal Ludvig (neregistrovaný)

    V nekterych zemich Evropy (minimalne ve Svycarsku a Norsku) je mozne volat z verejnych telefonnich automatu bez telefonni karty. Stci tam vrazit kreditku a volat. V Norsku je takoveto volani dokonce vyhodnejsi nez pri zakoupeni tlf. karty s nejmensim poctem jednotek (tusim ze za 40 NOK), protoze jednotkova sazba vychazi o zhruba dvacetnik levneji. A kupovat si kartu s vyssim poctem jednotek se zase pri kratkodobem pobytu nevyplati.
    Akorat je pak hloupy, ze na vypisu plateb kartou je spousta korunovych polozek ;-)

  • 27. 8. 2002 17:33

    lkr (neregistrovaný)

    Zminka o predplacene karte me vyprovokovala k vyhrabani cca 4 roky stare zkusenosti z Francie.

    Koupil jsem v X-kartu za cenu okolo 500 Kc ... z Francie to tou dobou stacilo na cca 40-50 minut hovoru na pevnou linku mimo spicku.

    Jake bylo moje prekvapeni kdyz jsem zjistil ze kdyz si koupim ve Francii, normalni kartu na volani za 100 franku (dnes jsou to patrne eura) tak jsem mohl volat ve stejnou dobou do Ceske republiky, na pevnou linku neco pres 110 minut.

    Zkratka X-Karta at se zda jakkoli vyhodna a reklama tlaci do hlavy, jak jsme vychytrali, ze to koupime doma, tak je jasne ze Cesky telecom musi zaplati mistni telefonni spolecnosti, pak neco na provoz a jeste si neco prirazi navic.

    Moje rada tedy zni pokud alespon trochu ovladate jazyk dane zeme, kupte si mistni telefonni kartu vyjde to o hodle levneji.

    Libor K.

  • 27. 8. 2002 18:57

    Petr Souček (neregistrovaný)

    Za zásadní nevýhodu X-karty považuji to, že nejenže nebývá levnější, než volání z místní sítě nebo než karty jiných operátorů, tak se navíc velmi nepříznivě uplatní fakt, že si ji musíte koupit PŘED odjezdem, i když nevíte, jak moc budete potřebovat telefonovat. No a vlivem toho, že má X-karta velmi krátkou dobu platnosti, neprotelefonovaný zbytek vám propadne. Výsledek je pak ten, že může minuta vyjít i dráž než z mobilu.

    Taky nevím, proč se v článku píše jenom o X kartě, když podobných karet je mnoho, a zpravidla levnějších, nebo fungujících ve více zemích.

  • 27. 8. 2002 22:34

    Obyvatel (neregistrovaný)

    X-kartu muzete pak v CR pouzit pri volani z budky nebo i z domova, cim ji vypotrebujete. Mate pravdu, ze vetsina mistnich karet je pak levnejsi. X-Karta je dobra jak nouzove reseni, ne jako prostredek pro planovane telefonovani ;-) Pro dlouhodobejsi komunikaci je asi stejne nejlepsi email.

  • 27. 8. 2002 19:04

    Petr Souček (neregistrovaný)

    Porovnání mobilních operátorů v tomto článku je bezpředmětné, protože u tarifů se liší jen kursem, jakým jednotliví operátoři přefakturovávají to, co jim vyúčtuje zahraniční partner, a tedy ceny vycházejí skoro stejné.

    Mnohem zajímavější je například fakt, že z Rakouska jsou SMS levnější z předplacené karty než z tarifu, zatímco v jiných zemích je to právě naopak.

    A když už jste se zmínili o placení příchozích hovorů a jste server o financích, stálo by za to zmínit, že příchozí hovory v roamingu v cizimě jsou až několikanásobně levnější u Oskara než u Eurotelu nebo T-Mobile.

    Zajímavé téma, prakticky nulové informace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).