Hlavní navigace

Poštovní spořitelna rozšířila možnosti výhodného zasílání peněz do zahraničí

PRAHA, 13. října 2005 – Poštovní spořitelna rozšířila možnosti výhodného zasílání peněz do zahraničí. Nově mohou lidé se službou Eurogiro posílat peníze do dalších šesti zemí. Celkem mohou klienti i neklienti Poštovní spořitelny s Eurogirem zasílat peníze do 15 zemí i přijímat je z nich za bezkonkurenční poplatky – už od 50 Kč.

Lidem, kteří chtějí zasílat peníze do zahraničí nebo z něj přijímat platby a kterým připadají stávající bankovní poplatky za tuto službu vysoké, nabízí Poštovní spořitelna službu Eurogiro. S ní mohou převádět peníze do a z 15 zemí za velmi výhodné poplatky. Nově k zemím přibyly nyní Belgie, Kanada, Rumunsko, Řecko, Španělsko a Turecko.

Zájem o službu Eurogiro stále narůstá. Jen od počátku letošního roku jsme pro naše klienty zpracovali 96 tisíc převodů. Zařazení nových zemí do nabídky umožní dále rozšířit možnosti pro všechny, kdo chtějí výhodně převádět peníze, uvedl Libor Svoboda, výkonný manažer řízení produktů Poštovní spořitelny.

Největší počty převodů probíhají mezi ČR a Slovenskem a ČR a Německem. Například mezi ČR a Slovenskem proběhlo od začátku roku více než 66 tisíc transakcí, mezi ČR a Německem přes 15 tisíc, řekl Libor Svoboda.

Celkové množství transakcí
Rok Počet transakcí
2002 6700
2003 21 000
2004 53 000
2005 (ke konci září) 96 000

Oproti standardním bankovním převodům do zahraničí má Eurogiro jednu hlavní výhodu – je výrazně cenově výhodnější. Např. poplatky za převod peněz, které mají být připsány na účet na Slovensku, začínají na 50 Kč.

Eurogiro je způsob převodu peněz do a ze zahraničí, který umožňuje posílat prostředky určené pro výplatu hotovosti i pro připsání na účet. V současnosti je možné peníze touto formou posílat mezi ČR a dalšími 15 zeměmi: Belgie, Chorvatsko, Japonsko, Kanada, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Španělsko, Švýcarsko, Turecko.

Poštovní spořitelna nabízí službu Eurogiro jako jediná banka na českém trhu od roku 2002. Službu mohou využívat fyzické osoby i podnikatelé, občané ČR i cizinci. K odeslání nebo přijetí peněz není potřeba být klientem Poštovní spořitelny. Službu Eurogiro mohou zájemci využít na 3300 poštách a ve Finančních centrech Poštovní spořitelny. Platba do zahraničí je doručena do tří dnů od data podání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).