Hlavní navigace

Změny na životní pojištění zvládnete z domova

Chodit na pobočku kvůli každé změně, kterou potřebujete provést už dávno není nutné. Díky internetové aplikaci Účet online mohou klienti ČSOB Pojišťovny upravovat své pojistné smlouvy z pohodlí domova. Od dubna mají navíc možnost měnit i svoji investiční strategii či měnit alokační poměry u Investičního životního pojištění Variace.

ČSOB Pojišťovna rozšířila možnosti internetové aplikace Účet online, kde si klienti mohou spravovat své pojistky uzavřené u ČSOB Pojišťovny. Novinky se týkají především Investičního životního pojištění Variace. Právě u tohoto produktu mohou klienti nově:

• Nastavit automatickou ochranu své investice. Ta umožňuje klientovi automatické přelévání jednotek klienta z méně konzervativních programů do více konzervativních programů investování a to pět let před koncem pojištění, čímž je klient chráněn proti případnému propadu trhů krátce před výplatou jeho naspořené částky.
  • Měnit alokační poměr. Klienti si určí v jakém procentuálním poměru se rozloží částka, kterou klient měsíčně nebo jednorázově platí na své pojištění mezi jednotlivé programy investování. Pomocí aplikace Účet on-line si tento poměr může měnit a to velmi pohodlně sám ze svého počítače.
  • Převádět hodnoty mezi programy investování. Což znamená, že si klient může provést přesuny finančních prostředků mezi jednotlivými programy investování. Klient má přitom dvě možnosti a to přesun buďto v korunách nebo v procentech. Může tak přesunout prostředky z některého dynamického programu do konzervativního případně garantovaného fondu nebo obráceně.

Účet online zároveň umožňuje, kromě komplexního přehledu všech pojištění klienta, provádět vybrané změny na pojistných smlouvách a změny osobních údajů na smlouvách životního pojištění. Kvůli změně adresy, e-mailového kontaktu nebo telefonu již není nutné chodit na pobočku.

Registrace do Účtu online se provádí elektronicky na webu ČSOB Pojišťovny www.csobpoj.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).