Hlavní navigace

Zhodnocení ČS nemovitostního fondu dosáhlo od začátku letošního roku 2,3 %

[Tisková zpráva] ČS nemovitostní fond obhospodařovaný společností REICO investiční společnost České spořitelny dosáhl za necelých 6 měsíců letošního roku zhodnocení 2,3 %.

-    Rostoucí výkonnost fondu se projevila na výši zhodnocení – 2,3 % od začátku roku 2011

-    Snížení prodejního poplatku pro klienty až o polovinu na 1,5 %

Dosažený výnos potvrzuje rostoucí výkonnost fondu a je v souladu s očekávaným zhodnocením za celý rok 2011. Od června 2011 zároveň snižuje REICO prodejní poplatek pro klienty na 1,5 % (z 3 %).

„Na trhu komerčních nemovitostí dochází ke stabilizaci a poprvé po dlouhé době začínáme registrovat nárůsty cen některých komerčních nemovitosti na trhu. Z tohoto důvodu se domníváme, že investice do nemovitostního fondu bude zajímavá pro stále více klientů. Česká spořitelna proto přistoupila od 1. června 2011 ke snížení prodejního poplatku na 1,5 %, aby usnadnila vstup do tohoto fondu všem novým i stávajícím klientům,“ uvedl Tomáš Trčka, generální ředitel investiční společnosti REICO České spořitelny.

ČS nemovitostní fond investiční společnosti REICO je největší otevřený podílový fond nemovitostí v České republice a zároveň je fondem nejstarším. Fond v současné době vlastní sedm budov, z toho tři v Praze a po jedné v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a v Bratislavě, včetně nejnovější akvizice, budovy Melantrich v Praze na Václavském náměstí. Do května tohoto roku investovalo do fondu přes devět tisíc podílníků. Hodnota vlastního kapitálu fondu činí 1,76 mld. Kč

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).