Hlavní navigace

Zajištěné fondy vydělaly v lednu přes 4 procenta

Navzdory zpomalení ekonomického růstu a nepřízni kapitálových trhů vykazuje většina v současné době splatných zajištěných fondů ČSOB zajímavé výnosy.

Jde o jednoznačný důkaz toho, že se naši klienti i při současné situaci na finančním trhu nejenže nemusejí bát o návratnost svých investic, ale mohou dokonce počítat s jejich zhodnocením, říká Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Příkladem jsou v lednu splatné zajištěné fondy. Nejlépe si vedly fondy ČSOB Světový Click +3 s výnosem 25,80% (4,37% ročně), ČSOB Světového růstu 1 s výnosem 26,74% (4,77% ročně) a ČSOB Světového růstu + 2 s výnosem 14,65% (3,42% ročně). Průměrný výnos těchto fondů je dokonce ještě o něco vyšší než byl u osmnácti zajištěných fondů ČSOB splatných v době růstu kapitálových trhů v letech 2006 až 2008, kdy činil 3,84 % ročně.

Některé zajištěné fondy negativní vývoj trhu samozřejmě poznamenal, současně však prokázaly svoji schopnost ochránit investory. Díky současnému poklesu trhů roste pravděpodobnost, že v době splatnosti nyní upisovaných zajištěných fondů, což je nejčastěji čtyři až pět let, vykážou velmi zajímavé výsledky, dodal Barta a připomněl, že zatím nejúspěšnější zajištěný fond ČSOB Reverzní click 1 vydělal svým majitelům 11,5 % ročně.

Zajištěné fondy představují ideální řešení pro konzervativní investory, kteří požadují především bezpečnost svých investic. Nejenže nabízejí zajištění vkladu, ale navíc také zajímavé výnosy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).