Hlavní navigace

Výsledky ČMHB za 3. čtvrtletí 2002: Stoprocentní nárůst

PRAHA, 7. listopadu 2002 – Českomoravská hypoteční banka (ČMHB) v období od ledna do září letošního roku poskytla celkem 4 250 hypotečních úvěrů v objemu 4,5 mld. Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to v počtu představuje více než stoprocentní nárůst. V r. 2001 za prvních devět měsíců ČMHB uzavřela 2 274 úvěrů v objemu 2, 2 mld. korun.
Za samotné 3. čtvrtletí poskytla ČMHB 1 790 hypotečních úvěrů ve výši 1,9 mld. korun, což představuje v porovnání s výsledky dosaženými za 1. pololetí rovněž prudký nárůst. Za prvních šest měsíců totiž ČMHB uzavřela 2 460 hypotečních smluv v objemu 2,6 mld. Kč.
Aktiva ČMHB k 31. 9. 2002 činila 17,6 mld. Kč. Od 1. ledna, kdy aktiva dosahovala objemu 14,7 mld. Kč, tedy došlo k nárůstu téměř o 20 %. Většinu aktiv samozřejmě představovaly poskytnuté úvěry (16,4 mld. Kč). ČMHB k 30. 9. 2002 vytvořila čistý zisk 138 mil. Kč. To je přibližně o polovinu více než za celý loňský rok (93 mil. Kč). „Zvýšený zájem o hypoteční úvěry se samozřejmě projevil i na hospodářských výsledcích banky za prvních devět měsíců letošního roku. Předpokládáme, že plánovaný hospodářský výsledek na konci roku výrazně překročíme,“ říká k tomu předseda představenstva ČMHB Jiří Votrubec.
Ve vztahu ke konkurenci se ČMHB nejvíce daří v Královohradeckém, Zlínském, Olomouckém a Plzeňském kraji. Na objemu obchodů se pak nejvíce podílí pobočka Praha. Co se týče výše úvěru, většinu tvoří hypotéky poskytnuté na částku vyšší než 500 000 Kč.
„V posledním období zaznamenáváme zejména zvýšený zájem o speciální produkty, jako jsou hypoteční úvěry kombinované (s životním pojištěním a stavebním spořením), 100 a Progres. Jejich podíl na celkovém počtu poskytnutých hypoték tvoří zhruba jednu třetinu,“ říká Jan Sadil, člen představenstva a náměstek generálního ředitele pro věci obchodní, a dodává: „Právě rozšíření naší nabídky o tyto produkty podporované snižováním úrokových sazeb sehrály velkou roli v dosažení našich výsledků za 3. čtvrtletí. Samozřejmě, že klademe důraz i na individuální péči o klienta, kterou klienti u nás vždy nacházejí.“

Českomoravská hypoteční banka, a. s., je jedinou specializovanou hypoteční bankou v ČR.
V počtu poskytnutých hypotečních úvěrů zaujímá ČMHB první místo na trhu.
V období od ledna do září 2002 poskytla ČMHB 4 250 hypotečních úvěrů v objemu 4,5 mld. Kč

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).