Hlavní navigace

Raiffeisenbank umožní získat výpisy zdarma i klientům bez internetového bankovnictví

S účinností novely zákona o platebním styku mají banky mj. povinnost poskytnout klientům zdarma výpisy z účtu. Raiffeisenbank proto pro klienty, kteří nevyužívají internetové bankovnictví, připravila novou aplikaci Náhled účtu.

Doba čtení: 1 minuta

Raiffeisenbank od počátku listopadu nabídne klientům novou službu Náhled účtu. Tato služba je určena klientům, kteří nevyužívají internetové bankovnictví a chtějí přitom mít možnost zdarma kdykoli nahlížet na stav svého účtu. Služba je určena klientům, kteří mají přístup k internetu, ale z jakéhokoli důvodu nechtějí používat internetové bankovnictví. Náhled účtu bude moci klient využívat zcela zdarma, uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Vratislav Kříž.

V této aplikaci klient získá veškeré informace, na které má dle novely zákona nárok. Má tedy k dispozici informace o pohybech na účtu, nerealizovaných transakcích či výpisy, které si může klient uložit do svého počítače v několika různých formátech.

Pokud klienti nechtějí využít tuto internetovou aplikaci, mohou získat výpis jedenkrát měsíčně zdarma na pobočce. Zdarma jsou i elektronické výpisy v internetovém bankovnictví či zasílané mailem.

Hlavní body nového zákona o platebním styku banka splňuje již několik měsíců, např. blokace karet jsou zdarma již od počátku července. V souvislosti s novým zákonem Raiffeisenbank nechystá žádné změny ve svém sazebníku.