Hlavní navigace

Vyjádření představenstva Union banky, a.s., k prohlášení konkursu na majetek společnosti

Členové představenstva Union banky, a.s., tímto potvrzují že jim byl dne 1. 4. 2003 předložen originál pravomocného usnesení Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 31. 3. 2003, kterým byl prohlášen konkurs na Česká revitalizační, a.s. (původně Union banka, a.s.) a současně byl soudem ustanoven správce konkursní podstaty.

Členové představenstva po ověření rozhodných skutečností prohlašují, že předložené pravomocné usnesení Krajského soudu v Ústí nad Labem akceptují a v souladu se zněním zákona o konkursu a vyrovnání poskytují v současné době soudem ustanovenému správci konkursní podstaty plnou součinnost.

Členové představenstva potvrzují své včerejší prohlášení o skutečnosti, že nebyli informováni o změně sídla a názvu obchodní firmy Union banka, a.s. Nicméně jsou rozhodnuti respektovat prohlášení konkursu a právními předpisy vymezená práva a povinnosti statutárního orgánu po prohlášení konkursu.

Členové představenstva zároveň uvádí tímto na pravou míru mylné tvrzení některých médií o údajném převodu části aktiv Union banky, a.s., na třetí osoby a prohlašují, že k žádnému převodu majetku na třetí osoby nedošlo.

Za představenstvo Union banky, a.s.
Ing. Štefan Veselovský, místopředseda představenstva
Ing. Michal Gaube, člen představenstva

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).