Hlavní navigace

Vnitřní systémy Komerční banky nebyly narušeny

Praha 23.srpna 2006 - KB důrazně odmítá dnes zveřejněnou informaci o zneužití vnitřních systémů banky.

Doba čtení: 1 minuta

Vnitřní systémy banky nebyly v žádném případě narušeny. Komerční banka zaznamenala 10 případů klientů, u kterých se objevily pokusy o zneužití jejich osobních počítačů. Banka je se všemi dotčenými klienty v kontaktu a neoprávněně odčerpané prostředky klientům již plně nahradila.

Na vyšetřování případů KB spolupracuje s Policií ČR.

V zájmu zvýšení bezpečnosti internetového bankovnictví KB zavádí nový způsob autorizace aktivních transakcí. Všichni uživatelé internetového bankovnictví mojebanka, kteří používají k podepisování transakcí osobní certifikát v souboru, budou nyní při provádění aktivních operací zadávat i autorizační SMS kód. Jedná se v podstatě o jednorázové heslo, které bude uživateli zasláno prostřednictvím SMS zprávy a bude nutnou součástí autorizace klienta při provádění aktivních operací. Díky těmto novým opatřením budou klienti chráněni proti uvedenému způsobu podvodu.

Pro další posílení bezpečnosti při využívání počítače klienta pro komunikaci s bankou je nutné rovněž dbát na dodržování bezpečnostních pravidel. Základními pravidly jsou např. uchovávání osobního certifikátu na přenosném médiu a bezpečném místě, používání osobního certifikátu v souboru vždy pouze po dobu přihlášení, nastavení vhodných limitů pro jednotlivé transakce v závislosti na konkrétních potřebách klienta a zasílání zpráv (SMS nebo e-mail) s informací o veškerých platbách provedených z účtu nebo platební karty. Více lze nalézt na našich webových stránkách pod odkazem Ochrana citlivých dat nebo na www.mojebanka.cz.

Marie Petrovová
tisková mluvčí KB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).