Hlavní navigace

Účet Evropské komise pro ČR bude spravovat Česká spořitelna

Od 1. května bude účet Evropské komise (EK) pro Českou republiku spravovat Česká spořitelna. Banka zvítězila ve výběrovém řízení EK, které bylo vyhlášeno v září 2003. Výběrového řízení se mohla zúčastnit kterákoli banka splňující kritéria výběru.

Jsme hrdí na to, že jsme byli Evropskou komisí vybráni. Je to důkaz skutečnosti, že naše služby jsou na profesionální úrovni, srovnatelné s evropskými standardy. Česká spořitelna je tradičním partnerem komunálního sektoru a státních institucí v ČR. Vstupem do Unie rozšíříme naši spolupráci s tímto sektorem v rámci celé EU, poznamenal Gernot Mittendorfer, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČS.

Evropská komise posuzovala nabídky jednotlivých bank podle přísných kritérií. Hlavním kritériem byla kvalita poskytovaných služeb, ale také maximální možnost kontroly nad veškerými transakcemi na účtu a náklady spojené s vedením účtu.

EK je povinna zřídit v každém členském státu EU jeden bankovní účet vedený v EUR pro účely realizace plateb a dalších bankovních operací, případně další bankovní účet v místní měně. Smlouva o vedení účtu u ČS vchází v platnost dnem vstupu ČR do EU.

Klára Gajdušková,
České spořitelny, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).