Hlavní navigace

Společnost Czech Property Investments, a.s. dosáhla v prvním pololetí 2009 zisku 403,8 milionů korun

Čistý zisk společnosti Czech Property Investments, a.s. dosáhl v prvním pololetí roku 2009 hodnoty 403,8 milionů korun. Na rozdíl od loňské ztráty ve výši 46 milionů za stejné období je letošní výsledek především odrazem restrukturalizace a vnitřních změn, kterými mateřská společnost investorské a developerské skupiny CPI Group reagovala na aktuální situaci na trhu.

Největší pozitivní dopad na výši zisku měl odprodej části majetkových účastí z portfolia společnosti Czech Property Investments, a.s. ve výši 447 milionů korun, který se zároveň významně podepsal na struktuře společnosti. „Mateřská společnost Czech Property Investments, a.s. prošla v uplynulém období řadou změn, které měly v konečném důsledku dopad na celou skupinu. Šlo především o restrukturalizaci celé společnosti, kterou si vyžádala situace na trhu s nemovitostmi a financemi,“ uvedl generální ředitel společnosti Zdeněk Havelka. „Servisní činnosti společnosti, její pracovníci, stejně jako většina investic do nemovitostí a správa majetku, byli převedeni do dceřiných společností v rámci skupiny,“ dodal.

Dopady těchto změn na celou skupinu budou známy až počátkem roku 2010, kdy bude zveřejněna pravidelná výroční zpráva za konsolidovaný celek CPI Group.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).