Hlavní navigace

Česká spořitelna má speciální vzdělávací programy pro vysokoškoláky

Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE) otevře v letošním akademickém roce vůbec poprvé vedlejší specializaci, kterou připravila společně se svým finančním partnerem - Českou spořitelnou. Ve spolupráci s bankou vznikla specializace „Analytik finančního sektoru“.

Výuku povedou jak vyučující VŠE, tak manažeři České spořitelny. Akademický rok na VŠE začíná dnes. Jde o další krok dlouhodobé podpory vzdělávání studentů v rámci společenské odpovědnosti banky. Spolupráce s bankou přináší školám finanční prostředky a studentům možnost nahlédnout z teoretické roviny i do reálného působení firmy v praxi.

Vedlejší specializace navazuje na naši dlouholetou spolupráci s VŠE. Studenti u nás mohou zpracovávat semestrální a diplomové práce, účastnit projektů nebo odborných stáží. To studentům umožňuje propojit teoretické a praktické znalosti a získat tak zkušenosti z reálného finančního prostředí, uvedl Pavel Kysilka, člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny a zároveň garant specializace.

Česká spořitelna dále nabídne studentům denního studia na všech typech vysokých škol sérii vzdělávacích seminářů. Celodenní semináře rozvíjejí měkké dovednosti, jako jsou prezentační techniky, komunikační dovednosti nebo řízení projektů. Studenti, kteří využívají Osobní účet České spořitelny Student, zaplatí za tři semináře symbolický poplatek ve výši 10 % (99 Kč) ze standardního kurzovného. Vybrané prostředky podpoří charitativní projekt z oblasti, kterou vyberou sami studenti.

Vedlejší specializaci si studenti volí po ukončení bakalářského cyklu. Partnerství s Českou spořitelnou přináší studentům bližší poznání bankovního prostředí (přednášky a semináře s manažery České spořitelny, semestrální práce, odborné stáže, den otevřených dveří aj.) a připravena je i přednáška s HR manažery banky o možnostech uplatnění na trhu práce. Česká spořitelna spolupracuje s VŠE od roku 2002. Jejím studentům nabízí mimo jiné i program určený k bližšímu poznání bank, které jsou stejně jako Česká spořitelna členem Erste Group Bank (program Danubia).

Rozvojové semináře začínají v zimním semestru 2009/2010 od listopadu a budou se konat v prostorách České spořitelny v Praze. Student si během semestru může vybrat tři z deseti nabízených seminářů. Česká spořitelna se nechala inspirovat u svých kolegů v Rakousku a na Slovensku – Erste Bank podobné semináře pořádá už 11 let, Slovenská sporiteĺňa šestým rokem. Účastníci seminářů určí jednu ze tří oblastí, kterou Česká spořitelna podporuje v rámci svých CSR aktivit (drogová problematika,, stárnoucí společnost,udrži­telný rozvoj), a prostředky vybrané za semináře banka věnuje na projekt právě z této oblasti.

Studentům má Česká spořitelna co nabídnout i v oblasti produktů. Letos v únoru představila Osobní účet České spořitelny Student, který umožňuje nastavit si libovolně produkty a služby. K dispozici je 15 volitelných služeb, tři z nich mají studenti automaticky zdarma. Na výběr jsou služby jako např. výběry z bankomatů České spořitelny zdarma, zůstatkové SMS zdarma nebo internetové bankovnictví zdarma. Osobní účet České spořitelny Student si sjednalo už 80 tisíc klientů.

Česká spořitelna se na oblast vzdělávání dlouhodobě zaměřuje. Vedle spolupráce s vysokými školami (spolu s VŠE také Univerzita Hradec Králové) například pořádá semináře o platebních kartách pro seniory, vzdělává v oblasti investic nebo podporuje vědomostní soutěže pro studenty (Eurorebus a Středoškolská odborná činnost).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).