Hlavní navigace

RZB je podle GLOBAL FINANCE nejlepší bankou v regionu pro financování vývozu a dovozu

Prestižní časopis Global Finance vyhlásil finanční skupinu RZB, do které patří i Raiffeisenbank a.s. v České republice, nejlepší bankou pro financování dovozu a vývozu v regionu střední a východní Evropy. Skupina tak obhájila toto ocenění z loňského roku a dále rozšířila celou řadu podobných úspěchů z poslední doby.

Kromě titulu nejlepší banky na financování vývozu a dovozu ve střední a východní Evropě získala skupina stejný primát i pro Rakousko. Financování dovozu a vývozu je jedním z klíčových produktů RZB, komentoval úspěch předseda představenstva RZB Walter Rothensteiner. Připomněl, že RZB tuto cenu získala již podruhé v řadě.

Vítěze vybírala porota složená z redaktorů časopisu za příspěvků průmyslových analytiků, vrcholných zástupců firem a technologických expertů. Kritérii byly mj. objem obchodů, úroveň služeb pro klienty, globální pokrytí, cenová konkurenceschopnost či zavádění nových technologií. Časopis vybíral oceněné ve 43 zemích či regionech a výsledky budou uvedeny v únorovém vydání magazínu.

Časopis Global Finance má více než čtvrt milionu čtenářů ve 160 zemích světa zahrnujících vedoucí představitele firem a finanční úředníky odpovědné za investice a strategická obchodní rozhodnutí ve velkých celosvětových společnostech a finančních institucích. Global Finance se zaměřuje především na 8000 klíčových investorů, kteří kontrolují přes 80 procent všech aktiv spravovaných profesionálním managementem.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).