Hlavní navigace

Raiffeisenbank snižuje úročení hypoték se sazbou na 10 let

Raiffeisenbank a.s. opět snížila úrokové sazby hypotečních úvěrů, tentokráte se pokles dotkl sazeb s delší dobou splatnosti. Úroková sazba s desetiletou fixací poklesla o 0,45 procentního bodu na 4,95 procenta. Ve stejném rozsahu se mění úročení všech typů hypoték fixovaných na 10 let, klesá tedy např. i úročení tzv. americké hypotéky.

Doba čtení: 1 minuta

Na měsíční splátce hypotéky tak nyní klienti ušetří několik set korun. Hypotéka se sazbou fixovanou na 10 let je vhodná pro ty klienty, kteří chtějí využít současných příznivých podmínek a mít jistotu výhodné úrokové sazby pro delší časové období.

Banka výrazněji snižovala sazby v posledním čtvrtletí loňského roku, kdy kleslo úročení ve všech pásmech fixací úrokové sazby. Aktuální nejnižší sazby hypoték od Raiffeisenbank jsou následující:

• 1 rok – od 3,25 procenta
  • 3 roky – od 4,06 procenta
  • 5 let – od 4,50 procenta
  • 10 let – od 4,95 procenta
  • 15 let – od 5,70 procenta

Raiffeisenbank tak dále zkvalitňuje a zpřístupňuje nabídku hypotečních úvěrů. V loňském roce banka rozšířila nabídku o americkou hypotéku s názvem Start, zároveň prodloužila délku splatnosti hypotečních úvěrů až na 30 let. Zájemci o hypotéku mohou vybírat ze sedmi různých druhů hypotečního úvěru. Dalšími výhodami hypoték od Raiffeisenbank a.s. jsou hrazení poplatku za zpracování a poskytnutí úvěru až po podpisu úvěrové smlouvy, možnost zřízení pojišťovacího balíčku Triga, výhodné úrokové sazby či rychlé vyřízení žádosti.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.