Hlavní navigace

Raiffeisenbank do června hospodařila se ziskem 174 milionů Kč

Raiffeisenbank a.s. v prvním pololetí letošního roku zaznamenala výrazný růst v úvěrové oblasti, objem poskytnutých úvěrů od počátku roku vzrostl o 21 procent. Celková aktiva se zvýšila o 15 procent.

Raiffeisenbank a.s. hospodařila v prvním pololetí letošního roku s čistým ziskem 174,3 milionu korun. Pokles ve srovnání s minulým rokem je ovlivněn loňským jednorázovým příjmem z prodeje podílu ve společnosti Muzo, a dále nerovnoměrným čerpáním nákladů v minulém roce. Zdravý vývoj banky potvrzuje i výsledek za samotný červen, kdy banka vykázala nejvyšší měsíční zisk v historii, komentoval výsledky generální ředitel a předseda představenstva Lubor Žalman. Zisk banky před zdaněním dosáhl 225 milionů Kč.

Celková aktiva banky dosáhla ke konci června 72,8 miliardy korun a od počátku roku vzrostla o více než 15 procent. Za růstem bilanční sumy je především pozitivní vývoj v úvěrové oblasti. Objem poskytnutých úvěrů vzrostl od počátku roku o 21 procent na 42,6 miliardy korun. Celkové vklady pak vzrostly o více než deset procent na 49,5 miliardy korun.

V úvěrové oblasti se daří se především půjčkám obyvatelstvu, hlavně spotřebitelským úvěrům a hypotékám. Do konce července Raiffeisenbank poskytla 1500 hypotečních úvěrů občanům za dvě miliardy korun, čímž už překonala celoroční výsledek roku 2004. K nárůstu úvěrování dochází rovněž u velkých klientů a segmentu malých a středních firem. Zájemci o úvěr z řad podnikatelů a malých a středních firem mají nově možnost nezávazně si zjistit, jak velký úvěr a za jakých podmínek mohou získat.

Klienty banka obsluhuje na 49 pobočkách, počet pracovníků se ustálil na 1100.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).