Hlavní navigace

Pojišťovací makléř CAC LEASING, CAC pojišťovací makléřská, zvyšuje objem zprostředkovaného pojistného

Praha, 22. srpna 2006. CAC pojišťovací makléřská, 100% dceřiná společnost CAC LEASING a jeho pojišťovací makléř, posiluje svoji pozici na českém pojistném trhu. Objemem zprostředkovaného pojistného ve výši 1,462 mld. Kč za rok 2005 patří do trojice největších pojišťovacích zprostředkovatelů na českém trhu. Za prvních 6 měsíců letošního roku uzavřela CAC pojišťovací makléřská nové pojistné smlouvy v hodnotě téměř 729 mil. Kč a v meziročním srovnání tak dosáhla zvýšení objemu zprostředkovaného pojistného o zhruba 5 %.

Největší podíl pojistného, více než jednu polovinu (přes 390 mil. Kč), tvoří havarijní pojištění, následuje povinné ručení, u kterého za prvních šest měsíců letošního roku došlo ke zvýšení objemu pojistného o 12 % na více než 205,5 mil. Kč. Klienti stále častěji k havarijnímu pojištění nebo k povinnému ručení požadují další doplňková pojištění, jako například úrazové pojištění přepravovaných osob, pojištění zavazadel, čelního skla nebo rozšíření asistenčních služeb.

V roce 2005 CAC pojišťovací makléřská významně navýšila čistý zisk společnosti, který oproti předchozímu roku vzrostl o 135 % na 104,8 mil. Kč. „Navýšení zisku společnosti napomohlo především zlepšení efektivity a snížení nákladů díky sloučení Allrisk-CAC pojišťovací makléřská a Allrisk česká pojišťovací spol. s r.o.,“ komentuje finanční výsledky společnosti Přemysl Kvasnička, jednatel CAC pojišťovací makléřská.

CAC pojišťovací makléřská samozřejmě poskytuje v době trvání leasingové smlouvy servis klientům CAC LEASING. V případě vzniku škody na vozidle může nabídnout řešení od jejího vzniku až do úplného vyřízení s pojišťovnou včetně uvolnění vinkulace pojistného plnění, které je zpravidla vyřízeno během jednoho dne. „Pokud dojde k dopravní nehodě, doporučujeme klientům vždy volat policii i když škoda nedosahuje výše 50.000 Kč. Hlavním důvodem je zdokumentování škody na místě a zabránění případným sporům o výši náhrady škody,“ říká Přemysl Kvasnička.

CAC pojišťovací makléřská je stoprocentní dceřinou společností CAC LEASING a zprostředkovává uzavření pojištění k předmětům, k jejichž pořízení klienti využijí leasing nebo jiný typ financování. S rozšířením nabídky CAC LEASING o leasing nemovitostí, poskytuje CAC pojišťovací makléřská rovněž pojištění nemovitostí. Klientům CAC LEASING nabízí výhodnější pojistné sazby než jsou obvyklé ceny individuálních pojistek na trhu. Po ukončení financování mohou klienti uzavřít novou pojistnou smlouvu a snížit si tak náklady na pojištění o věrnostní slevu.

CAC pojišťovací makléřská spolupracuje s největšími pojistiteli na českém trhu, jako jsou Allianz pojišťovna, Česká pojišťovna, Generali pojišťovna, Kooperativa pojišťovna nebo UNIQA pojišťovna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).