Hlavní navigace

Oblíbený podnikatelský úvěr Expres Business nyní až do milionu korun

Od počátku září mohou podnikatelé, resp. malé a střední podniky získat úvěr Expres Business od GE Money Bank až ve výši jednoho milionu korun, horní hranice výše úvěru se tak zdvojnásobila.

Doba čtení: 3 minuty

GE Money Bank tak ještě podpořila velký zájem klientů o tento rychlý, neúčelový úvěr. Další podporu Expres Business představuje silná reklamní kampaň, která nyní probíhá v médiích. Požádat o úvěr lze na všech 200 obchodních místech banky.

Úvěr Expres Business jsme uvedli na trh na počátku letošního března a okamžitě se setkal u podnikatelů s úspěchem – jeho hlavní konkurenční výhodou je rychlost schválení i zcela minimální administrativní náročnost. Úvěr si může vzít již zájemce, který má za sebou alespoň jeden rok podnikání, řekl manažer produktu Expres Business Jiří Patera.

Současné parametry úvěru Expres Business

• Výše úvěru od 40 000 až do 1 000 000 Kč
  • Úroková sazba od 9,5 % p.a.
  • Doba splatnosti úvěru od 24 do 60 měsíců
  • Konstantní výše splátky po celou dobu splácení
  • Úvěr podnikatelům – fyzickým osobám 200 000 Kč je nezajištěný (úvěry nad 200 000 Kč a všechny úvěry právnickým osobám jsou zajištěny směnkou)
  • O úvěr mohou požádat i podnikatelé či firmy, které mají za sebou jen první rok podnikání

Při vyvíjení Expres Business jsme se inspirovali tím, s čím na trhu uspěla retailová Expres půjčka – rychlost a jednoduchost získání, ale také splátka v konstantní výši po celou dobu splácení, díky níž mají podnikatelé splátky pod kontrolou. Ukázalo se, že tyto charakteristiky jsou důležité i pro podnikatele, dodal Jiří Patera.

Od březnového uvedení na trh již GE Money Bank poskytla 2925 úvěrů Expres Business s meziměsíčním průměrným nárůstem portfolia 27 %.

Profil Expres Business

GE Money nabízí Bank úvěr Expres Business fyzickým osobám-podnikatelům a právnickým osobám. Jde o neúčelový úvěr, takže podnikatelé nemusí dokládat účel, na nějž chtějí peníze využit. Klient se dozví předběžné rozhodnutí o schválení úvěrů do několika minut od podání žádosti a peníze jsou mu připsány na účet nejpozději do dvou dnů. Podání žádosti o Expres Business a jeho zpracování je zdarma. O Expres Business mohou podnikatelé a firmy požádat i prostřednictvím internetových stránek www.geuver.cz.

GE Money Bank poskytuje Expres Business v objemu 40 000 až 1 000 000 Kč. Výhodou je, že fyzické osoby-podnikatelé u úvěru do 200 000 Kč nemusí bance poskytnout žádné jištění (u úvěrů nad 200 tisíc je jako ručení vyžadována směnka, právnické osoby ji musí předložit vždy). Podnikatelé tedy nemusí mít k jištění např. nemovitost nebo jiný movitý majetek.

Dobu splatnosti si mohou podnikatelé zvolit od 24 do 60 měsíců. Úroková sazba Expres Business se odvíjí od velikosti úvěru a doby podnikání a pohybuje se od 9,5 % p.a. do 13,9 % p.a. Pro podnikatele s historií delší než 2 roky je maximální sazba 11,9 %. Pro podnikatele je důležité i to, že výše měsíční splátky je po celou dobu splácení fixní – mají tedy vždy platby spojené s úvěrem pod kontrolou. Výrazným ulehčením pro podnikatele je i rychlost a jednoduchost získání Expres Business. GE Money Bank postačí, když zájemce o úvěr předloží jedno daňové přiznání (v případě, že žadatel o úvěr podniká pouze jeden rok) nebo dvě daňová přiznání (pokud žadatel podniká delší dobu). Expres Business je tedy dostupný i pro začínající podnikatele.

Hlavní cílovou skupinou pro Expres Business jsou živnostníci (fyzické osoby – podnikatelé) s ročním obratem do 50 milionů Kč a nejvýše devíti zaměstnanci. O Expres Business však může požádat jakýkoliv podnikatel či právnická osoba.

Eva Chaloupková
manažerka externí komunikace GE Money Bank