Hlavní navigace

Moderní nástroj efektivní motivace zaměstnanců

Snaha zaměstnavatelů motivovat klíčové zaměstnance je v období ekonomické krize stále aktuálnější. V loňském roce obdržel průměrný zaměstnanec od zaměstnavatele benefity v hodnotě téměř 5 000 Kč. Efektivní řešení zaměstnaneckých benefitů by mělo nejen nabízet rozmanitou škálu produktů pro aktivní odpočinek, relaxaci či osobní rozvoj, ale mělo by také odrážet životní styl zaměstnanců firmy. Přesně takové jsou nové předplacené karty Ticket Benefits od společnosti Accor Services, které představují moderní a pohodlný způsob, jak si užít bohaté nabídky benefitů.

Předplacená karta Ticket Benefits

Předplacené karty Ticket Benefits přinášíme na český trh jen několik měsíců po vzniku společného podniku mezi Accor Services a MasterCard Europe. Vysvětluje Bruno Berthier, generální ředitel společnosti Accor Services, a dodává: Naši zákazníci hledají stále efektivnější formy motivace zaměstnanců, dvojnásob pak v době ekonomické krize, která působí nejen na firmy, ale především na zaměstnance. Karta Ticket Benefits představuje moderní a atraktivní produkt, který umožní společnostem daleko efektivněji poskytovat benefity klíčovým zaměstnancům. Předplacená benefitní karta je odrazem aktivního životního stylu držitelů karet, a tedy i důležitá součást interní komunikace a firemní image.

Předplacená karta Ticket Benefits funguje stejně jako běžné platební karty. Stejně jako v případě známých volnočasových poukázek Ticket Benefits Multi, umožňují karty svému držiteli vybírat ze široké nabídky produktů a služeb z následujících oblastí: sport, zábava, kultura, cestování, wellness, zdravotní produkty a péče, školení a vzdělávání. Síť partnerů akceptujících karty Ticket Benefits zahrnuje především provozovny, které patří mezi nejoblíbenější ve všech uvedených oblastech, a jsou tedy nejčastěji využívány držiteli poukázek Ticket Benefits. V současné době lze kartu uplatnit v síti, která pokrývá 60% provozoven, akceptujících papírové poukázky. Součástí této sítě jsou nejvíce navštěvované provozovny.

Stejně jako poukázky, předplacené karty Ticket Benefits nabízejí atraktivní daňová zvýhodnění pro zaměstnavatele i zaměstnance. Při poskytování benefitů prostřednictvím předplacené karty Ticket Benefits je zaměstnavatel osvobozen od platby daně z příjmu fyzických osob a odvodů na sociální a zdravotní pojištění. Zaměstnanec proto získá o 45 % více, než kdyby dostal stejnou částku v hotovosti jako přilepšení k platu.

Předplacené karty Ticket Benefits mají oproti poukázkám řadu praktických vylepšení. Karta zaměstnancům zajistí jednodušší způsob čerpání zaměstnaneckých benefitů, protože kartu mají stále při sobě a při placení za zboží a služby nejsou limitováni nominální hodnotou poukázky. Zároveň karty Ticket Benefits nabízejí mnohem vyšší bezpečnost při placení, stejně jako v případě ztráty. Na rozdíl od poukázek je kartu možné zablokovat a nechat si vydat kartu náhradní. Své benefity mají uživatelé karet zcela pod kontrolou díky osobnímu online účtu, kde snadno získají informace o dobití kreditu karty, historii provedených transakcí nebo si zde mohou například změnit PIN kód. Účet lze ovládat přes internet nebo prostřednictvím automatického telefonního operátora.

Elegantní a nadčasový design je pro moderní platební nástroj samozřejmostí. Zákazníci jistě ocení poutavý a nápaditý vzhled karet Ticket Benefits, říká Daniela Pedret, marketingová ředitelka společnosti Accor Services, a dodává: Chtěli jsme přijít s něčím doopravdy novým. Nechali jsme se inspirovat filozofií dálného východu a vybrali jsme si za symbol našich karet slona utvořeného pomocí japonského umění origami. Propojení těchto symbolů nejenže přinese držitelům karet štěstí, ale také jim pomůže příjemně strávit volný čas.

A výhody pro firmy? Nejen finanční ředitelé ocení méně administrativy s poskytováním zaměstnaneckých benefitů, stejně jako menší provozní náklady. Příspěvky na benefity mohou zaměstnancům poskytovat v libovolné výši pravidelně v průběhu celého roku, a to velmi snadno – několika kliky myší a převedením celkové prostředků na účet Accor Services, která zajistí založení a správu účtů jednotlivých zaměstnanců. Navíc, kromě předností se snadným používáním karet a širokou paletou možností využití, nejen řadoví zaměstnanci, ale především top manažeři, jistě ocení možnost platit za své benefity elegantní, osobní předplacenou kartou Ticket Benefits.

Rok 2009 bude pro Accor Services v České republice z hlediska nových obchodních příležitostí naprosto výjimečný, vysvětluje Bruno Berthier, generální ředitel Accor Services CZ a dodává: V dubnu jsme představili program Benefity Café – online cafeterii pro řízení a správu zaměstnaneckých benefitů. V září jsme dokončili akvizici 12ti regionálních vydavatelů stravenek sdružených ve skupině Exit Group a v říjnu uvádíme na trh zcela nový produkt pro motivaci zaměstnanců předplacenou kartu Ticket Benefits.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).