Hlavní navigace

Kooperativa se stane majitelem neživotní části Pojišťovny ČS po 1. lednu 2004

Strategická spolupráce mezi Finanční skupinou ČS a Kooperativou zahájena.

Zástupci Finanční skupiny České spořitelny a Kooperativa pojišťovny podepsali Smlouvu o prodeji neživotní části podniku společnosti Pojišťovna ČS a Smlouvu o strategické spolupráci mezi Českou spořitelnou a Kooperativa pojišťovnou.

Smlouva, podle níž se majitelem neživotní části Pojišťovny České spořitelny, a.s., stane Kooperativa, pojišťovna, a.s., by měla vstoupit v platnost počátkem roku 2004, poté co transakci schválí Úřad státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění na Ministerstvu financí ČR.

Transakce mezi Finanční skupinou České spořitelny a Kooperativou je největší operací tohoto druhu na českém trhu. Jejím výsledkem bude rozšíření kvality a dostupnosti finančních služeb pro klienty obou institucí. Vzhledem k rozsahu transakce nejde pouze o klienty, ale také o převod části našich zaměstnanců. Ti jsou a budou i nadále partnery a kontaktními osobami vůči klientům Pojišťovny ČS, komentoval transakci Jaroslav Kulhánek, předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovny ČS.

Velmi nás těší důvěra Pojišťovny České spořitelny a jejích akcionářů. Věříme, že si zasloužíme i důvěru našich nových klientů. Kooperativa je univerzální pojišťovnou a úspěšně rozvíjí nejen oblast životního, ale i neživotního pojištění, uvedl předseda představenstva a generální ředitel Kooperativy Vladimír Mráz.

Finanční skupina České spořitelny zvolila pro služby banko-pojištění model, který uplatňuje úspěšně skupina Erste Bank, jejímž je Česká spořitelna členem, i v dalších zemích střední Evropy. Strategická spolupráce se silnou pojišťovnou přinese přidanou hodnotu klientům obou uskupení v podobě široké škály kvalitních pojistných i bankovních služeb a produktů, doplnil člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny Martin Škopek.

Klára Gajdušková
Tisková mluvčí České spořitelny, a.s.

Martin Diviš
Tiskový mluvčí Kooperativy, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).