Hlavní navigace

Komerční banka je novým členem sdružení SOLUS

Praha 12. prosince 2006 – Komerční banka se stala dalším členem sdružení SOLUS. Je tak již pátou bankou a zároveň jedenadvacátým členem, který se svým členstvím ve sdružení SOLUS bude podílet na prevenci předlužování v České republice.

Členstvím KB se klientské portfolio sdružení SOLUS rozšířilo na celkový počet 21 členů napříč různými odvětvími podnikání. Vedle poměrně silných bankovních i nebankovních finančních institucí jsou členy sdružení SOLUS například společnosti z oblasti energetiky, telekomunikací či poskytovatelů satelitní a kabelové televize a Internetu.

„Jsme velmi rádi, že můžeme mezi našimi členy, vedle ČSOB, eBanky, HVB Bank Czech Republic a Raiffeisenbank, přivítat další významný bankovní dům, jakým je Komerční banka,“ uvedl Jan Stopka, tajemník sdružení SOLUS a výkonný ředitel Společnosti pro informační databáze, a.s. „Vzhledem k dalším probíhajícím jednáním, rozšiřování členské základny o instituce z oblasti bankovního sektoru, určitě ještě nekončí,“ doplnil Jan Stopka.

„V době silně narůstající nabídky úvěrových produktů, očekáváme, že díky informacím z registru SOLUS snížíme náklady rizika, což se může pozitivně odrazit i na úrokových sazbách poskytovaných našim klientům. Sdružení SOLUS zpracovává informace z oblastí, které nejsou pokryty jinými úvěrovými registry, zejména jde o splátkové společnosti a telekomunikační operátory,“ řekl Leoš Souček, vedoucí Skoringu KB.

Svým vstupem do sdružení SOLUS přispívají noví členové k naplnění jednoho ze základních cílů, kterým je snaha o odpovědné úvěrování v České republice. Odpovědné úvěrování má za cíl nejen minimalizovat ztráty poskytovatelů služeb, ale také chránit samotné klienty před neuváženým předlužováním. Vzhledem k tomuto cíli jsou registry sdružení SOLUS založeny na shromažďování negativních informací, tedy pouze informací o klientech, kteří se dostali do prodlení se splácením svých závazků a toto prodlení trvá po stanovenou dobu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).