Hlavní navigace

Klienti České spořitelny vykoupili v rekordním čase dva zajištěné fondy za 700 mil. Kč

Klienti České spořitelny vykoupili emise ESPA-ČS Zajištěného fondu 4 a ESPA-ČS Zajištěného fondu 5. Stalo se tak dva týdny před koncem upisovacího období, které bylo stanoveno v období od 11. dubna 2005 do 31. května 2005. Fondy byly emitovány v objemech 200 mil. Kč u ESPA-ČS zajištěného fondu 4 a 500 mil. Kč zajištěného fondu 5.

Jsme velmi potěšeni zájmem investorů o ESPA-ČS Zajištěné fondy. Ukazuje se, že kombinace zajištěné návratnosti investice a možnosti vyššího výnosu je pro naše klienty velmi atraktivní. Zároveň se nám i potvrdila skutečnost, že český trh je vázán spíše na konzervativnější investice, čímž zajištěné fondy jsou, řekl Martin Burda, ředitel úseku Investiční produkty České spořitelny.

V tuto chvíli již připravujeme emisi dalších dvou zajištěných fondů, které budou v nabídce České spořitelny od poloviny července. Po jejich vyprodání budou samozřejmě následovat další emise. Zajištěné fondy jsou významnou součástí nabídky České spořitelny v oblasti investičních produktů, dodal.

Česká spořitelna připravila ESPA-ČS zajištěné fondy 4 a 5 ve spolupráci s Erste-Sparinvest. ESPA-ČS zajištěný fond 4 se vyznačoval vysokým podílem na růstu průměru akciového indexu a konzervativnější ESPA-ČS zajištěný fond 5 vysokým zajištěným výnosem. Nové fondy byly v prodeji od 11. dubna do 27. května 2005 na pobočkách České spořitelny.

Česká spořitelna nevybírala po celé upisovací období vstupní poplatek.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí České spořitelny, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).