Hlavní navigace

KB snížila úrokové sazby hypoték

V Praze 7. října 2004 - S platností od dnešního dne snížila Komerční banka (KB) úročení hypotečních úvěrů s dlouhodobou fixací v průměru o 15 basických bodů. Hypotéku s fixací na pět let klient nově získá již od 4,69 procent oproti původním 4,79 procent p.a.
Doba čtení: 1 minuta

KB v minulém období, i přes opakované zvýšení úrokových sazeb ze strany ČNB, nezvyšovala úročení svých hypoték. Pohyb sazeb vyhlašovaných ČNB je pouze jedním z faktorů, které ovlivňují výsledné sazby hypoték. Při současném snížení úrokových sazeb hypoték KB vyhodnotila vlivy jak předchozích rozhodnutí Centrální banky, tak i další, zejména dlouhodobé faktory, které ovlivňují cenu zdrojů, vysvětlil Petr Slabý, náměstek pro marketing KB.

Příklad nejvíce využívané hypotéky: Klient, který si vezme hypotéku ve výši 1,3 milionu korun se splatností 20 let a fixací na 5 let nyní ušetří na splátce 71 korun každý měsíc.

Klient může žádat o hypoteční úvěr jak v některé z 335 poboček KB, tak i přímo v 91 speciali­zovaných hypotečních centrech po celé ČR. Výhodou je rychlost vyřízení žádosti, a to do sedmi pracovních dnů (od okamžiku odevzdání kompletní dokumentace) a možnost čerpat hypoteční úvěr již na základě katastrálním úřadem potvrzeného návrhu na vklad zástavního práva. KB také umožňuje sčítat při žádosti o hypotéku příjmy více osob. Například příjmy mladých manželů mohou posílit i rodiče některého z nich, celkem tedy dvě domácnosti. Hypoteční úvěr KB nemusí sloužit jen k pořízení nemovitosti určené k trvalému bydlení, ale může být za stejných podmínek využit ke koupi pozemku, ke koupi nebo výstavbě garáže, chaty či jiné nemovitosti. Navíc, KB nabízí jako jedna z mála bank hypoteční úvěr i na získání družstevního bytu – převod členských práv a povinností – za standardních podmínek, to je za nejnižší možné úrokové sazby.

Minimální úrokové sazby KB pro všechny nabízené doby fixací platné od 7. 10. 2004 jsou uvedeny v následující tabulce:
Délka fixace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 15
Hypoteční úvěr Klasik 3,47 3,89 4,27 4,49 4,69 4,85 4,99 5,10 5,19 5,26 5,26

Marie Petrovová
Tisková mluvčí KB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).