Hlavní navigace

Jiří Šindelář manažerem USF ČR

Představenstvo Unie společností finančního zprostředkování a poradenství (USF ČR) na svém červnovém jednání schválilo jmenování Ing. Jiřího Šindeláře výkonným manažerem USF s účinností od 1.7.2008. V nové pozici bude mít na starosti především operativní řízení fungování Unie, vztahy s institucemi veřejné správy, komunikaci s médii a dalšími partnerskými subjekty na finančním trhu.

Jmenování předcházela dlouhodobá spolupráce zejména na odborné a analytické úrovni, která vyvrcholila volbou Ing. Šindeláře do představenstva Unie v březnu tohoto roku. Vzhledem k výraznému rozvoji aktivit USF ve všech směrech zahájily následně obě strany jednání směřující k obsazení manažerské pozice a převzetí úkolů z ní vyplývajících.

Ing. Jiří Šindelář své jmenování manažerem komentuje následovně: „Velmi si vážím důvěry kolegů a příležitosti, kterou jmenování manažerem bezesporu je. Jde o pozitivní pokračování dosavadní úspěšné spolupráce a dle mého názoru se jedná o krok, který umožní výrazné rozšíření a zefektivnění všech aktivit USF. Po bezmála dvou letech existence se podařilo Unii v prostředí finančního trhu jednoznačně etablovat a nyní existuje prostor pro realizaci dalších inovativních projektů jak v oblasti služeb a podpory pro členy, tak v oblasti komunikace napříč celým finančně poradenským segmentem. Za samozřejmou přitom považuji práci na dalším zkvalitnění vnitřní organizace, komunikace a vůbec všech interních i externích aspektů fungování Unie.“

Ing. Igor Bielik, předseda představenstva USF, dodává: „Ing. Šindelář za dobu naší intenzivní spolupráce prokázal své znalosti a kvality nejen v oblasti analytické a organizační, ale také i ve schopnosti manažerského řízení. V souladu se schváleným strategickým plánem dalšího rozvoje USF nyní před námi stojí celá řada dalších významných koncepčních projektů ve kterých bude Ing. Jiří Šindelář zcela určitě významným faktorem při jejich praktické realizaci. Vedení USF a všichni její členové jsou pevně přesvědčeni, že obsazením pozice výkonného manažera dojde ke dalšímu kvalitativnímu posunu v naši činnosti.“

Ing. Jiří Šindelář (27) vystudoval Fakultu provozně ekonomickou ČZU v Praze, kde po skončení studia působil jako odborný asistent a kde rovněž v současné době zpracovává svou doktorskou disertační práci. S USF ČR spolupracuje od roku 2006 nejprve jako sekretář, od října 2007 jako předseda Komise pro média a marketing USF a od března 2008 jako člen představenstva. Je autorem více než dvaceti vědeckých i odborných publikací z oblasti managementu, manažerské prognostiky, osobních financí a regulace finančního trhu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).