Hlavní navigace

ING Investment Management nabízí 23 nových akciových fondů

S výrazným rozšířením své nabídky přichází společnost ING Investment Management. Ke stávajícím 26 fondům nabízí 23 nových, ve všech případech zaměřených na akcie.

Doba čtení: 2 minuty

„Tahounem světového růstu se letos poprvé stanou takzvané mladé trhy, ať již v Evropě, Asii či Jižní Americe. V tradičních teritoriích zase některé obory získávají novou perspektivu. Naše společnost vždy nabízela možnost investic do všech center ekonomické prosperity, takže i na současný vývoj reaguje dalším rozšířením své nabídky,“ uvedl předseda představenstva ING Investment Management Jozef Sinčák.

Společnost nyní nabízí tři fondy peněžního trhu, osm dluhopisových, dva s ochranou kapitálu a třicet šest akciových, zaměřených na Evropu, Asii, severní i jižní Ameriku a různé ekonomické obory. Současná nabídka je koncipována tak, aby obsáhla všechny hlavní regiony, sektory a investiční témata. Jednotlivým distributorům ING fondů poskytuje dostatečný výběr, aby mohli sestavovat modelová portfolia pro své klienty.

„Globální růst a nízká úroveň úrokových sazeb přitahují k akciím mnohem větší pozornost, než tomu bylo na konci minulého století. Tím ovšem také stoupá potřeba nových možností, jak diverzifikovat portfolio nejen mezi jednotlivá růstová teritoria, ale rovněž v jejich rámci. Stejně tak vývoj na trzích umožňuje takové defenzivní investice, které se nemusejí spoléhat jen na výnosy z dluhopisů, ale mohou participovat i na zmíněném globálním růstu,“ upřesnil ředitel investičního oddělení a portfolio manažer ING Investment Management Jaroslav Krabec.

Takovými tituly jsou ve stávající nabídce ING Investment Management dva fondy s ochranou kapitálu a pět investujících do společností vyplácejících pravidelně vysoké dividendy. Dva jsou zaměřené pouze na evropské, jeden na americké a ostatní na globální akcie s minimálně tříprocentním dividendovým výnosem.

„Takové akcie zajišťují fondům pravidelný příliv výnosů i tehdy, když trhy klesají. V případě vzestupu akcelerují růst, protože veškeré inkasované dividendy jsou samozřejmě reinvestovány. Statistiky dokonce ukazují, že dividendové akcie přinášejí svým majitelům dlouhodobě vyšší zhodnocení než ty, které dividendy nevyplácejí. Fondy s ochranou kapitálu zase kombinují investice do nástrojů s pevným výnosem a do opcí tak, aby disponovaly ochranou kapitálu i bez drahého zajištění. Zároveň dávají klientům dostatečnou svobodu při investování,“ dodal ředitel marketingu a distribuce ING Investment Management Miloš Filip.