Hlavní navigace

Hodnota PX CYRRUS investičního certifikátu vzrostla od

Investoři, kteří si v loňském roce zakoupili investiční certifikát PX CYRRUS, zhodnotili své peněžní prostředky o 30 procent. Vyplývá to ze statistik akciové společnosti CYRRUS. Investiční certifikát, prostřednictvím kterého lze nakoupit všechny akcie obchodované na pražské burze v jednom balíku, poprvé CYRRUS nabídl veřejnosti právě před rokem - 29. května 2006.

„Doposud se jedná o jedinečný druh certifikátu na českém trhu, který je na růst indexu Burzy cenných papírů Praha PX,“ komentuje Jiří Loubal, ředitel společnosti CYRRUS, a. s.

Investoři mohou prostřednictvím PX CYRRUS investičního certifikátu rozložit svou investici na pražské burze, což výrazně snižuje jejich riziko. Při jeho nákupu dále není nutné platit vstupní poplatky.

„V současné době obchoduje s PX CYRRUS investičním certifikátem přibližně 14 procent našich zákazníků,“ komentuje zájem investorů Jan Procházka, hlavní analytik a ředitel pražské pobočky společnosti CYRRUS, a. s. „Při uvedení certifikátu na trh činila jeho hodnota 5,06 Euro. K dnešnímu dni ho mohou investoři zakoupit za 6,53 Euro,“ poznamenává Procházka. Cena certifikátu se přitom neodvíjí od nabídky a poptávky po něm, ale přesně kopíruje hodnotu PX indexu v poměru 1:1.

Obchody s certifikátem PX CYRRUS probíhají na burze EUWAX v německém Stuttgartu, což je největší evropská burza na obchodování s certifikáty. Kurz PX CYRRUS certifikátu je vždy určován v době a ve dnech otevíracích hodin pražské burzy.

Index PX je oficiální index Burzy cenných papírů Praha a je nástupcem indexů PX 50 a PX-D. V indexu PX jsou zařazeny největší společnosti (tzv. Blue-Chips), obchodované na pražské burze v hlavním systému SPAD.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).