Hlavní navigace

GE Capital Bank opět snížila sazby úvěrů pro malé a střední podniky

11. listopadu 2002

GE Capital Bank v letošním roce výrazně expanduje v oblasti půjček pro malé a střední podniky. Banka se rozhodla ještě více zpřístupnit své úvěrové produkty pro tuto klientelu a snížila svoji sazbu, od níž se odvíjí úročení úvěrů pro podniky, o čtvrt procentního bodu z 3,7 % na 3,45 % p.a.

GE Capital Bank se rozhodla plně zareagovat na nedávné snížení sazeb ze strany ČNB a od středy 13. listopadu 2002 snižuje úročení úvěrů pro malé a střední podniky. Banka snížila svou indexovou sazbu MBR (Index Market Base Rate) o 0,25 procentního bodu z 3,7 % p.a. na 3,45 % p.a. Od MBR se odvíjí úročení úvěrů pro podnikatelské subjekty – tedy například i úročení Malé podnikatelské půjčky.

GE Capital Bank snižuje úročení úvěrů již po několikáté za sebou. Vždy zareagovala na snížení sazeb na trhu a plně ho odrazila ve snížení úročení úvěrů pro malé a střední firmy. Dala jim tak plně k dispozici úspory plynoucí z poklesu sazeb. Od listopadu loňského roku se její MBR snížila z 5,9 % p. a. na 3,45 % p. a. – tedy o 2,45 procentního bodu. To je plně v souladu s postupným snižováním sazeb ČNB.

Za prvních deset měsíců letošního roku poskytla GE Capital Bank malým a středním podnikům nové úvěry v objemu přes 5,7 miliardy korun. To je o 64 % více než za stejné období loňského roku. Nejdynamičtější růst zaznamenala Malá podnikatelská půjčka, u níž celková hodnota poskytnutých úvěrů vzrostla dokonce třikrát.

* Malá podnikatelská půjčka je neúčelový úvěr od 300 tisíc Kč do 2,5 milionu Kč. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je zajištěn nemovitostí. Po předání požadovaných dokumentů banka rozhodne o poskytnutí půjčky do tří pracovních dnů.

* Malý podnikatelský kontokorent umožňuje přečerpání běžného účtu až o 500 tisíc korun. Finanční prostředky jsou klientům k dispozici do dvou dnů od dodání podkladů. Banka nevyžaduje žádné hmotné ručení.

Jan Rollo, ředitel komerčního bankovnictví GE Capital Bank

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).