Hlavní navigace

GE Capital Bank nabízí rychlou Hypotéku

15. ledna 2002

GE Capital Bank poskytla v loňském roce 1491 Hypoték v objemu 1,4 mld. Kč. Oproti roku 2000 narostl počet zpracovaných Hypoték o 230 %. GE Capital Bank se tak zařadila s 10% podílem na trhu mezi největší hypoteční ústavy. Podle počtu poskytnutých Hypoték jí patří 4. místo na českém trhu.

Zájem o Hypotéky GE Capital Bank výrazně vzrostl v druhé polovině loňského roku. Koncem května 2001 totiž banka uvedla na trh program Dostupné bydlení, pro který je charakteristická Hypotéka až na 85 % obvyklé ceny nemovitosti, rychlost a jednoduchost zpracování. V rámci programu Dostupné bydlení poskytla GE Capital Bank 1044 Hypoték v objemu 955 mil. Kč.

Klientům GE Capital Bank poskytuje v rámci programu Dostupné bydlení Hypotéky za zajímavých podmínek i díky efektivitě svých procesů. V porovnání s ostatními bankami je tak v GE Capital Bank výrazně vyšší produktivita na jednoho prodejce.

K hlavním charakteristikám Hypotéky GE Capital Bank patří rychlost. Hypotéka je zpracována do pěti dnů od předání požadovaných dokumentů. Jde o standardní lhůtu vyřízení Hypotéky – bez toho, aby si banka účtovala poplatek za expresní zpracování. Tuto rychlost ocenili klienti zejména koncem loňského a počátkem letošního roku v souvislosti se snížením státní finanční podpory ze dvou na jedno procento, k němuž dojde od 1. února.

„Na možnost snížení státní finanční podpory jsme upozorňovali klienty již v listopadu loňského roku. Hypotéka je složitý proces a v případě státní podpory se jasně ukázalo, že rychlost zpracování bankou je velmi důležitá. O tom, že to klienti dokáží ocenit, svědčí počet poskytnutých Hypoték v období od 1. listopadu 2001 do 15. ledna 2002, kdy jsme podepsali 444 hypoték v objemu 426 mil. Kč. Více než 60 % těchto Hypoték jsme zpracovali do 4 dnů a zbývající část do standardních pěti dnů,“ řekl Libor Ostatek vedoucí hypotečního oddělení GE Capital Bank.

Hypotéku použili klienti GE Capital Bank nejčastěji na koupi nemovitosti (61 % poskytnutých Hypoték loňském roce). Velký zájem však byl mezi klienty banky i o Hypotéku na výstavbu – na tento účel ji použilo 36 % klientů. Na refinancování, vypořádání podílu a jiné účely bylo použito 3 %. Hypotéka je poskytována od 300 tis. do 5 mil. Kč. Doba splatnosti je 5 až 20 let.

Pro Hypotéky GE Capital Bank je charakteristické, že velká část klientů patří do mladší věkové kategorie – zájemci o Hypotéku od GE Capital Bank jsou z 50 % ve věkové skupině do 35 let.

Nejvíce hypoték poskytla loni GE Capital Bank v Praze a středočeském kraji (461). Na Moravě využilo v roce 2001 Hypotéku GE Capital Bank 451 klientů, v jihozápadních Čechách 285 a v severovýchodních Čechách 291 Hypoték.

GE Capital Bank poskytuje klientům, kteří se zajímají o hypotéku, komplexní servis. Jeho součástí je i úzká spolupráce s realitními kancelářemi. GE Capital Bank spolupracuje se 70 realitními kancelářemi. Tyto realitní kanceláře nabízí klientům, kteří se zajímají o financování svého bydlení pomocí hypotéky, nejen informace o hypotéce GE Capital Bank a o podmínkách pro její získání, ale klienti se jejich prostřednictvím mohou dozvědět, zda jim může být Hypotéka GE Capital Bank poskytnuta.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).