Hlavní navigace

ČSOB zaranžovala akviziční úvěr 3,12 mld Kč pro NOWACO Česká republika

[Tisková zpráva] Potravinářská skupina NOWACO Czech Republic obdržela k 7. říjnu šestiletý úvěr ve výši 3,12 mld Kč (120 milionů EUR) od syndikátu bank pod vedením ČSOB.

Banky tímto úvěrem podpořily společnost NOWACO Czech Republic v okamžiku, kdy potravinářsko-průmyslový koncern Bidvest koupil 100% podíl v této společnosti. Kromě ČSOB, která je koordinujícím aranžérem a agentem úvěru, se na financování podílely i Calyon, HSBC, Investkredit Bank a UniCredit Bank.

Ivan Meloun, ředitel Akvizičního financování v ČSOB k tomu sdělil: Jde o jeden z největších syndikovaných úvěrů v České republice za rok 2009. O úvěrové financování byl ze strany bank obrovský zájem. Banky upsaly téměř o 50 % větší objem úvěru, než který byl koordinátorem – tedy ČSOB – poptáván. Banky tímto prokázaly, že i v době finanční krize jsou připraveny nemalými částkami podpořit kvalitní projekty.

Skupina NOWACO použije prostředky z nového financování na rozvoj společnosti a přefinancování stávajícího dluhu.

NOWACO se zabývá zpracováním a distribucí potravin při různých teplotách. V roce 2008 konsolidované tržby skupiny NOWACO činily více než 8 miliard Kč. Bidvest, společnost listovaná na Jihoafrické burze, působí v celé řadě odvětví, počínaje prodejem automobilů, přes distribuci potravin po přepravní služby. S ročním obratem přes 250 miliard Kč patří k největším firmám v Jihoafrické republice. Bidvest byl včera zařazen na seznam Top 40 nejlepších firem na světě za rok 2009, který každoročně zveřejňuje prestižní americký časopis BusinessWeek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).