Hlavní navigace

Commercial Union Penzijní Fond dosáhl v roce 2001 zisku

Commercial Union Penzijní Fond, a. s. hospodařil v roce 2001 se ziskem ve výši 43,82 milionu Kč při zvýšení celkových aktiv na 1,92 Mld. Kč. Pozitivního hospodářského výsledku se podařilo dosáhnout, i přes pokles sazeb a cen na finančních a akciových trzích, díky obezřetné a bezpečné politice v rámci investování finančních prostředků. Počet klientů k 31. 12. 2001 činil 104 411 účastníků penzijního připojištění.

Majoritním akcionářem se 65 % akcií je největší britská a šestá největší pojišťovací skupina na světě CGNU Group, který odkoupila počátkem roku 2001 od Mostecké uhelné společnosti, a. s. V minulých dnech byla podepsána mezi akcionáři závazná dohoda o odkoupení akciového podílu ve výši 35 %. Po schválení příslušnými státními orgány a po převodu akcií se tak skupina CGNU Group stane jediným a 100% vlastníkem Commercial Union Penzijního Fondu, a. s.

Skupina CGNU Group spravuje po celém světě majetek více než 25 milionů klientů v hodnotě vyšší než 209 miliard britských liber. Za rok 2001 vykázala skupina zisk před zdaněním ve výši 2,004 miliard britských liber.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).