Hlavní navigace

Cestující si mohou na internetu ČSA nově sami zkompletovat zahraniční zájezd

Cestující si od počátku tohoto měsíce mohou přes internet Českých aerolinií (ČSA) nově sami zkompletovat letecký zájezd do zahraničí s ubytováním v hotelu. Při objednání tzv. dynamického balíčku, který obsahuje kombinaci letecké dopravy v síti ČSA s ubytováním v hotelu, navíc ušetří. V krátké době ČSA systém rozšíří také o možnost objednávání dalších služeb jako jsou transfery z letiště, půjčení auta, apod.

Na internetu ČSA si již od začátku října mohou cestující zarezervovat, ale také přímo objednat a zaplatit letenku spolu s ubytováním v hotelu. Vybrat si přitom zákazníci mohou z více než 60.000 hotelů ve většině destinací ČSA. Služba je dostupná pouze v místech, kam je možné vystavit elektronickou letenku. Nyní jde o zhruba 70 procent sítě ČSA, které nabízejí spojení do 120 destinací v 45 zemích světa. „Ve zkušebním provozu v říjnu byl o službu nečekaně velký zájem“, řekl výkonný ředitel sekce Marketing a řízení segmentů Jan Kaše.

Cestující při nákupu letenek, ubytování a v budoucnu i dalších služeb na internetu ČSA ušetří nejen peníze, ale především čas. Pomocí pěti jednoduchých kroků si zákazník objedná letenku spolu s ubytováním a případně dalšími službami, a elektronickou letenku spolu s voucherem na ubytování obdrží přímo do své e-mailové schránky.

Individuálním zákazníkům systém nabízí možnost platby pomocí platební karty. Firmy mohou platit také pomocí faktury. Systém je navíc propojen s věrnostním programem ČSA OK Plus. Cestující, kteří službu využijí, si mohou načíst míle na účet ve věrnostním programu nejen za letenku, ale také za ubytování a v budoucnu i za využití dalších služeb.

„Systém je ideální především pro firmy, které jeho pomocí mohou zajišťovat služební cesty pro své zaměstnance a manažery,“ řekl Jan Kaše s tím, že firmám nabídka dynamických balíčků výrazně ulehčí práci. „Budou mít vlastně cestovní kancelář přímo ve svém počítači,“ poznamenal.

Kombinací různých služeb od letenky přes ubytování a v budoucnu až po dopravu v místě pobytu nebo pojištění, si zákazník na internetu ČSA sám vytvoří zájezd. Jeho poskytovatelem je společnost ČSA Airtours, která je pojištěna podle zákona proti následkům insolvence u České pojišťovny. Na všechny zájezdy, které si cestující sami vytvoří prostřednictvím nabídky na internetu ČSA, se toto pojištění vztahuje.