Hlavní navigace

České aerolinie rozšiřují spolupráci s Deltou Air Lines

České aerolinie letos výrazně rozšiřují svoji code-sharovou* spolupráci s největší americkou leteckou společností Delta Air Lines. Počet nabízených spojení Českých aerolinií v USA se tak proti loňskému létu postupně zdvojnásobil. Nejnověji od června začnou České aerolinie nabízet v rámci code-sharové spolupráce s Deltou nové spojení s přestupem na letištích v New Yorku nebo Atlantě do Hardfordu, Rochesteru, Buffala a Indianopolis. Také Delta začne pod svým označením nabízet nové lety Českých aerolinií v Evropě například z Prahy do Tbilisi, Soluně, Krakova a Larnaky.

Code-sharová spolupráce Českých aerolinií a Delty Air Lines je oboustranně výhodná. Nabídka obou společností se vzájemně doplňuje. Pro cestující jsou code-sharové lety výhodné například tím, že umožňují knihování celého směrování, tedy několika návazných letů s přestupy, prostřednictvím jediného kontaktního centra. Za code-sharové lety si klienti Českých aerolinií mohou započítat míle do svého věrnostního programu OK Plus.

Obě společnosti spolupracují především na svých mezikontinentálních linkách mezi Prahou a USA, kde České aerolinie zajišťují každodenní spojení Prahy s New Yorkem a Delta Air Lines pětkrát týdně spojení Prahy s Atlantou. Kromě toho nabízejí České aerolinie s přestupem v New Yorku nebo Atlantě pod svým označením OK lety Delty do velkoměst, jako jsou Los Angeles, San Francisco, Chicago, Washington, Houston, Miami, Dallas, Boston, Detroit, Cleveland nebo Denver, ale i do celé řady dalších menších amerických měst, jako např. Oklahoma City, Orlando, Phoenix, Portland, Saint Louis, Tampa, Fort Lauderdale, Austin, Cincinnati, Jackson, Jacksonville. Během června pak dále přibudou Hartford, Rochester, Buffalo nebo Indianapolis.

Delta kromě svého kódu na letu Českých aerolinií do New Yorku v současnosti umisťuje svůj kód na 20 dalších linek Českých aerolinií z Prahy do evropských destinací. V červnu k nim přibudou nově také lety Českých aerolinií z Prahy do Tbilisi, Soluně, Krakova a Larnaky.

Delta Air Lines je co do počtu nabízených spojení nejvýznamnějším code-sharovým partnerem Českých aerolinií. Kromě Delty mají České aerolinie code-sharovou spolupráci s dvacítkou leteckých společností a nabízejí díky tomu spojení do 80 destinací. Pro České aerolinie je významná zvláště code-sharová spolupráce na dálkových linkách, které přepravují do Prahy cestující, z nichž velká část využije návazné lety Českých aerolinií dál po Evropě.

*Dohoda, na základě které se více dopravců podílí na provozu linky; je označena kódy všech těchto dopravců

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).