Hlavní navigace

České aerolinie prodloužily smlouvu na pronájem letounu Airbus A310 s Air India na další rok

České aerolinie podepsaly smlouvu se společností Air India na pronájem letadla Airbus A310 i s posádkou na další rok. Letadlo operuje z letiště Bombaj již od března loňského roku. Dosud stroj létal na linkách do Hong Kongu a Kuala Lumpur. Od května bude nově nasazován na linky do saudskoarabské Džiddy, indického Dillí a Haidarábádu.

Dohoda je uzavřena na 12 měsíců, po které České aerolinie letecké společnosti Air India poskytnou letoun i s posádkou složenou ze dvou pilotů a vedoucího palubních průvodčích, a to včetně pojištění a zajištění technické údržby. České posádky budou i nadále doplňovat kvůli jazykovým požadavkům místní palubní průvodčí, kteří prošli rozdílovým výcvikem u Českých aerolinií podle českých předpisů a znalostí konkrétního letounu.

„Výnosný roční pronájem letounu přinese Českým aeroliniím především vyšší rentabilitu dálkové flotily,“ řekl viceprezident pro prodej Petr Řehák.

Letadlo Českých aerolinií bylo v souvislosti s předchozím ročním pronájmem upraveno do barev Air India, která mu zůstanou i na následujících 12 měsíců.

Air India je největším mezinárodním leteckým dopravcem v Indii, který létá do více než 90 domácích i mezinárodních destinací. Létá se 115 letadly, z nichž 16 je typu Airbus A310. V roce 2007 došlo ke sloučení leteckých společností Indian a Air India v jedinou, která nadále vystupuje pod jménem Air India, ještě v témž roce se nová Air India stala členem aliance Star. Od roku 2004 Air India provozuje také nízkonákladovou dceřinou společnost Air India Express.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).