Hlavní navigace

AXA vstupuje na rumunský trh životního pojištění

[Tisková zpráva] AXA Group informovala o převzetí rumunské pojišťovny Omniasig Life. Tato akvizice značí vstup skupiny AXA na rumunský trh životního pojištění, a to zcela v souladu s jejím cílem zrychlit rozvoj činnosti ve střední a východní Evropě.

Po odkupu menšinových podílů v maďarské, české a polské dceřiné společnosti z rukou EBRD, který byl oznámen v prosinci 2009, představuje převzetí pojišťovny Omniasig Life pro skupinu AXA ve střední a východní Evropě vynikající příležitost k rozvoji odvětví životního pojištění, uvedl Cyrille de Montgolfier, ředitel finanční skupiny AXA pro střední a východní Evropu.

Rumunský trh, který v porovnání se zbytkem EU vykazuje nízkou pojištěnost  životního pojištění (0,4 % , objem trhu životního pojištění v roce 2008 dosáhl cca 0,5 mld. eur), nabízí skupině AXA vysoký růstový potenciál.

Pojišťovna Omniasig Life, která vznikla v roce 1997, prodává pojišťovací produkty prostřednictvím sítě asi 1400 zástupců (z nichž čtvrtina jsou její výhradní zástupci) a v roce 2008 utržila pojistné ve výši 12 mil. eur.

Transakce, kterou ještě musí schválit regulační orgány, by měla být uzavřena během první poloviny roku 2010.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).