Hlavní navigace

Názor k článku Zvýšit věkovou hranici pro odchod od důchodu nestačí od Paly - Tak pokud ma byt na konci otaznik: Nekde jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2008 9:44

    Paly (neregistrovaný)
    Tak pokud ma byt na konci otaznik:
    Nekde jsem nasel(bulvarni tisk) naklady na senat, poslaneckou snemovnu a prezidentskou kancelar - 2,3miliardy rocne. Zde by se asi setrit dalo - ale nevidim do toho, tak nemuzu rict kde.

    Vas zlepsovak se vsak tyka platu. Plat poslance(ne ministra) a senatora je 61400 (loni to tak bylo - novejsi data jsem nenasel, nemel jsem moc chut hledat). Poslancu je 200, senatoru 81. Kdyby meli jen 25ooo, tak by zbylo 36400 - ze zbytku by se mohli vyplatit necele 4 duchody na poslance/senatora - po vynasobeni by to bylo cca 1100 duchodu (nebo by dnes kazdy duchodce mohl dostat o cca 5kc vyssi duchod) - takze vcelku reforma o nicem. Navic, kdo by za 25ooo delal tak dulezitou manazerskou funkci? Dnes si dobry manazer vydela pres 100ooo - ne ze je dostane, on si je vydela poctivou praci. Dopadlo by to pak tak, ze by jsme volili z manazerskeho odpadu - republika by sla pod kyticky.
    S Vasim zlepsovacim navrhem nesouhlasim - myslim ze soucasne platy poslancu a senatoru jsou primerene(vim ze maji jeste ruzne nahrady - nekde by urcite setrit mohli). Pri volbach rozhodujeme, kdo si tyto penize zaslouzi. Jestli je chcete Vy, zalozte si politickou stranu(nebo vstupte do nektere existujici) a pokuste se ziskat mandat - ale jiz podle Vaseho prispevku muzu rict, ze muj hlas nedostanete.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).