Hlavní navigace

Zuno Bank mění sazebník. Změny vás potěší

3. 8. 2012
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Zuno Bank mírně pozměnila svůj sazebník. Klienti se ale nemusí bát, novinky se jim budou líbit.

Zuno Bank spustila své služby před rokem zhruba v půli července. Zprvu klienty oslovovala nabídkou účtu a spoření s tím, že produkty mají být levné, transparentní a jednoduché.

Jako nic jiného, ani tato nabídka není dokonalá. Jak se nám zde zakládal účet, co bylo dobré a co se nepovedlo? Přečíst si o tom můžete v článku Zuno Bank. Odlehčená „Rajfka“ pro nenáročné.

Banku jsme sledovat nepřestali. Podívali jsme se blíže na její produkty, internetové bankovnictví i chytré marketingové kampaně. Více si přečtěte v článku: Sedm dosud nezodpovězených otázek o Zuno Bank

Banka upoutala zejména denním připisováním úroků na jednom ze svých spořicích účtů. To klientům při určité výši vkladu zajistilo nezdaněné úroky z vkladu. O tuto možnost ale banka i její klienti počátkem roku 2013 přijdou. Více si přečtěte v článku Finta, jak se vyhnout zdanění úroků, od příštího roku skončí

Nyní Zuno přišla s novým sazebníkem. Změn není tolik, ale klienty potěší.

Nový sazebník: Drobné změny co potěší

Nyní banka připravila nový sazebník, který vejde v platnost 6. srpna. Jeho novinkou je první výběr v měsíci z bankomatů sesterské Raiffeisenbank bez poplatku u běžného účtu v základní verzi, za kterou klienti neplatí žádné paušální platby.

Do spuštění nového ceníku platí, že za každý výběr z bankomatu Raiffeisenbank zaplatíte 18 Kč.

V případě varianty Účet Plus (za kterou zaplatíte 68 Kč měsíčně) jsou pak výběry u Raiffeisenbank standardně bez poplatku. Podmínkou je výběr minimálně 1000 Kč, v opačném případě zaplatíte 18 Kč.

Cenu paušálu si můžete ušetřit v případě, že měsíčně zaplatíte kartou nákupy alespoň za 5000 Kč nebo bude na všech vašich účtech u banky činit průměrný zůstatek minimálně 200 000 Kč.

Zuno Bank zlevnila také výběry z bankomatů ostatních bank. Za ty banka u obou verzí běžného účtu strhávala klientům 38 Kč. Nově se poplatek o 10 Kč zlevní.

Další změnou je u varianty Účet Plus také bezplatný výběr z bankomatů v zahraničí, který nyní stojí 80 Kč, tedy tolik jako u základní varianty Účet.

Změny u vybírání z bankomatů
Transakce Dosud Nově
Výběr z bankomatu Raiffeisenbank (Účet) 18 Kč 0/18 Kč (první výběr v měsíci bez poplatku)
Výběr z bankomatu ostatních bank (Účet a Účet Plus) 38 Kč 28 Kč
Výběr z bankomatu v zahraničí (Účet Plus)  80 Kč 0 Kč

Další změnou v případě rozšířené varianty Účet Plus je také zrušení poplatku za odeslanou SEPA platbu, za kterou do změny sazebníku klienti dosud platí 180 Kč. U základní verze poplatek zůstává v původní výši.

Co je to SEPA platba?

Platba v eurech uskutečněná mezi členskými státy Evropské unie nebo jinými smluvními státy Dohody o Evropském hospodářském prostoru (SEPA – Single Euro Payments Area)

Došlo také ke sjednocení poplatku za první, druhou i třetí upomínku, a to na 350 Kč. Tento poplatek se nacházel i v původním sazebníku. Kromě něj tam ale byla i zpoplatněná upomínka e-mailem či SMS a písemná a telefonická upomínka.

Změny u zpoplatnění sankcí
Poplatek Účet i Účet Plus Dosud Nově
Upomínka e-mailem či SMS 80 Kč 0 Kč
Telefonická upomínka 280 Kč 0 Kč
Písemná upomínka 480 Kč 0 Kč
První, druhá, třetí upomínka 350 Kč 350 Kč

Co dál?

Co banka dále připravuje? Už na počátku její zástupci avizovali, že banka nechce zůstat jen u spořicího a běžného účtu. Do budoucna plánovali zatím spotřebitelské úvěry, kreditní karty a kontokorentní úvěry.

V současnosti nabízí banka kontokorentní úvěr a spotřebitelský úvěr. Další na řadě budou zmíněné kreditní karty. V tomto roce klientům dále nabídneme bezkontaktní kreditní karty se zajímavými podmínkami. A pro ty, kteří nejenže nechtějí chodit na pobočky, ale také neradi tráví čas u počítače, připravujeme nativní aplikace našeho bankovnictví pro chytré telefony s operačními systémy Android a iOS, řekl serveru Měšec.cz za Zuno Bank Lukáš Tomis.

Jak se bance daří?

Zdá se, že z hlediska získávání nových klientů se bance daří. Během jednoho roku získala skoro 50 000 klientů s celkovou úložkou přes 14 mld. Kč. Zpočátku jsme se soustředili hlavně na sbírání vkladů. Avšak ještě před vstupem na další trhy bychom se pro klienty rádi stali bankou první volby, zkrátka primární bankou se vším všudy, uzavřel Tomis. 

skoleni_15_4

Jak jsme sami zjistili, zdá se, že ze všech tří nových bank láká Zuno čtenáře serveru Měšec.cz nejvíce. Přesvědčit se o tom můžete z výsledků ankety, jejíž vzorek už není zanedbatelný. 

Přejdete k některé z nových bank?

Ale není všechno zlato, co se třpytí. Jak se bance daří v získávání klientů, vnitřní záležitosti už tak hladký průběh nemají. Upozornili jsme na ně v článku Zuno Bank (ne)plní sny.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).