Hlavní navigace

Názor k článku Zneužívání nemocenské zvoní v Česku umíráček od anonym - No vidíte, a pan Julínek v předvolebních bojích...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2007 15:01

    anonymní
    No vidíte, a pan Julínek v předvolebních bojích prezentoval jednu závažnou nemoc, že je u ní obrovská zátěž na výdaje pacienta. Syn 16 let, závažné genetické onemocnění, léčen ve FN v Motole. Doplatky, které za socdemáků nebyly, nyní jsou, ačkoliv p. Julínek v předvolebních diskuzích uváděl právě diagnózu našeho syna jako náročnou na platby a že v tom "něco udělá" - opak je pravdou - doplácíme daleko více než "za Ratha". Musí užívat kvůli možným následným komplikacím "nadstandardní" léky, limit X tisíc není zatím stanoven a až bude, tak se do něj budou započívat jen doplatky odvozené od "standardu". Nevím, zda u chronicky nemocných dětí nebudou nějaké výjimky u 30,- za recept, ale nevím, zda pro účely doplatků není hranice dítěte jen 15 let. Jednou za čvrt roku 14denní hospitalizace v Motole. Limit 5000 vyčerpáme při prvním fasování léků, z čeho pak ale máme hradit další fasovačky, když po nás budou chtít doplatky, protože lékárny limit 5000 nesledují. Přeplatek nám sice pojišťovna vrátí 2 měsíce po skončení čtvrtletí, ale my mezitím budeme hradit nové doplatky v novém čtvrtletí, protože nikdo nebude vědět, že limit 5000 máme už dávno vyčerpaný. Nejsme žádní boháči, abychom mohli jen tak vypláznout takové peníze a pak čekat vlastně 5 měsíců na jejich vrácení. Pro někoho 5 tisíc nejsou žádné peníze, my však vedle léků hradíme i další drahé věci (pomůcky, přístroje, vitamíny), na které od nikoho nic nedostanete.
    A to ještě za dobré paměti: v předvolebních "slibech" se mluvilo jen o 2 - 3 tisících, nikoliv o 5ti a ještě k tomu o nezapočítávání dražších léků než činí doplatek u standandardu.
    Asi se z toho po 1.1. pose j eme.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).