Hlavní navigace

Názor k článku Změny u důchodů: Rekordní valorizace i delší doba pojištění od veros - Závist je nesmrtelná. Jak se někdo zmíní, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2019 0:36

    veros (neregistrovaný)

    Závist je nesmrtelná. Jak se někdo zmíní, že má nějaký vyšší důchod, i když za tvrdou práci pod zemí, v zemědělství (ne v KANCELÁŘi!) apod., ti s nižším důchodem už by ho uklovali. Můj názor je, že jakékoliv plošné navyšování důchodů, mezd, odměn...není vůbec spravedlivé ani správné, motivující. Podle mne jedině správné bylo Každému podle množství a kvality práce. V opačném případě se snaží pracovití poctivci, bez ohledu na peníze, a ostatní se jenom vezou. A ještě mají málo, právě tito budou mít pořád málo a naříkat a řevnit na ty pracovitější a schopnější budou pořád.
    Další můj názor: Co vím, skoro každý po 80tce má nějaký příspěvek na péči, ať zasloužený - pro nezpůsobilost se už o sebe ve všem postarat, nebo nezasloužený, tj. rodinka si ze svého stárnoucího člena "invalidu" doslova vypěstovala a tak udržuje - kvůli penězům. Na venkově v některých regionech to bývá pravidlem, a vím, o čem píšu, ve městech ani tak ne. Co takový starý 80tiletý člověk už k životu potřebuje? Hlavně tu lásku svých bližních, mu už většinou nejde o majetek, o věci, ale o pěkné zážitky a aby ho měli rádi, dá jim úplně všecko - tedy jsou samozřejmě i výjimky. Tím nechci říct, že tak staří nemusejí jíst, pít, nějakou kulturu...ano, ale kdo tu kulturu v tom věku ještě trvale zvládá nebo má zájem? Stejně co měli, dávno odevzdali "mladým" a stejně tak jim dají rádi maximum z důchodu, hned včetně i té přidané tisícovky, takže si toho stejně neužijí. ( Na druhé straně známe dost 80tiletých, kteří nejsou schopni konečně do důchodu odejít, jejich "výkony" jsou k smíchu nebo k uzoufání, ale nesebekriticky se na podiech drží zuby nehty. Z důchodu by nevyžili ani s tisícovkou nebo se dvěma navíc. ) Mně ty příplatky za věk připadají jako líbivá politika od ANO. Ti lidé z toho stejně nic mít nebudou, potřebují hlavně úctu, ohledy, lásku, pomoc...a toto všecko bohužel rapidně upadá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).