Hlavní navigace

Názor k článku Změna trvalého bydliště, trvalého pobytu. Jaké instituce je třeba navštívit? od J, Novák - Já to ale také tak nějak nechápu. Pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2014 3:07

    J, Novák

    Já to ale také tak nějak nechápu. Pokud si plním své povinnosti vůči např. té zdravotní pojišťovně, eventuálně mám datovou schránku, tak jak se mi může stát, že se o nějakém dluhu nedozvím? Mám i vlastní příklad: Trvalé bydliště mám hlášeno na vsi, kde vlastním domek. Tam se ovšem zdržuji jen "víkendově". Takže běžné úřady a instituce, jako jsou pojišťovny, dodavatele energií atd. mám písemně obeznámené s tím, že mám doručovací adresu v Praze, na níž se běžně zdržuji a kam chci zasílat poštu. Toto jsem si zajistil buď postupně při uzavírání nových smluv, eventuálně dodatečně. A za ta léta, kdy to takto mám, k žádnému problému nedošlo, neb všichni celkem bez problémů vědí, kam mi mají poštu posílat, abych ji dostal včas. Pokud mi něco přistane ve schránce v trvalém bydlišti, tak si to vyzvednu při dalším pobytu.
    Takže ani já nechápu, v čem je lepší doručovací adresa proti adrese trvalého bydliště. Ve většině případů je to stejně na tom člověku, zda si poštu převezme, eventuálně zda na došlou poštu reaguje. Svádět cokoliv na něčí "bordel" považuji za laciné, zvláště pak, když přihlédnu k počtu exekucí, které jsou ročně v ČR provedeny. Já v tom spíše vidím vyčůranost občanů, kteří si mnohdy myslí, že jsou nejchytřejší a že na ně nikdo nemá, když si buď poštu nepřebírají, event. nenahlásí příslušným orgánům změnu adresy. A neberu ani ty kecy o nemožnosti se přihlásit v nájemním bytě, protože nic člověku nebrání, aby si na své původní poště dal požadavek zasílání pošty na jakoukoliv jinou adresu. A pošta mu samozřejmě veškerou poštu přepošle, event., pokud to nejde, protože se to odesílatel vyhradil, toho vyrozumí o jiné adrese.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).