Hlavní navigace

Názory k článku Zkrachuje Česká spořitelna?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 6. 2001 8:18

    Evy (neregistrovaný)

    se zájmem jsem si přečetla radu"investujte jen tam, kde máte své peníze pojištěny." - to se přece týkalo (či týká) i kampeliček (z doby jejich začátků mám několik výstřižků kde je finanční rádci v médiích hodnotí jako bezpečné investice právě proto, že jsou pojištěné) - a přece jsou dnes jejich klienti (tedy těch zkrachovalých)- možná i těmi samými experty, každopádně mnohými - označováni za "ziskuchtivé hladovce kteří se bez přemýšlení dali nalákat na vysoké nereálné výnosy" či tak nějak podobně v tom smyslu. Sama jsem v jedné peníze taky uložila - úrok 10,5% mi nijak přehnaný nepřipadal - banky v té době úročily jen o 2-3% méně, rozdíl jsem přičítala mnohem nižším nákladům na administrativu ale rozhodující bylo pro mně to pojištění /peníze do dneška nemám).
    Ale o tom jsem vlastně nechtěla psát - jen položit otázku: Považujete vy také klienty kampeliček za hrabivce zaslepené vysokými výnosy na jejichž touhu po penězích dnes všichni musíme doplácet?

  • 5. 6. 2001 7:02

    Vlada (neregistrovaný)

    Milá Evo,

    nemohu s Vámi souhlasit já osobně jsem do kampeliček nedal ani haléř a přesně jsem věděl proč. Jestliže vám 2-3% většího úroku než v té době byl úrok u bank nepřipadá jako velký rozdíl pak mně rozdíl 20-30% připadá docela zásadní z čeho jste usoudila, že ta vaše kampelička je schopna dosahovat takových výsledků. Nepředpokládám, že jste se o to vůbec zajímala. Prostě je Vám 18+ a tudíž jste za svoje jednání odpovědná. Přeberte si to jak chcete.

  • 5. 6. 2001 13:39

    autor (neregistrovaný)

    Jsem rád, že jste si mou radu: "investujte jen tam, kde máte své peníze pojištěny." přečetla se zájmem :-). Došlo tu z mé strany k menší nedbalosti. Příliš jsem nezdůraznil, že se tato rada týká jen bankovních produktů.

    "Skvostným" výsledkům hospodaření kampliček jsem se věnoval v jiném příspěvku, kde také najdete odpověď na svou otázku.

    (viz článek: Kampeličky??? - Stát říká: "Platit budete všichni!!!" (18. 04. 2001) v rubrice Běžné účty)

  • 5. 6. 2001 18:32

    Martin Hrdy (neregistrovaný)

    Ale nezapomínejte na základní rozdíl mezi bankou a kampeličkou. A ten je v tom, že banka musí mít licenci od České národní banky a je pak podle jejich relativně přísných pravidel dozorovaná. Kampelička si naopak může dělat prakticky cokoliv chce.

    Navíc vklady nebyly standartně pojištěny nějakou silnou finanční institucí, jako je to v případě běžných bank, ale pouze fondem pojištění vkladů, který byl zanedbatelný.

  • 19. 6. 2001 21:04

    CSdefence (neregistrovaný)

    Činím ještě jeden pokus - moje první reakce na tento článek byla totiž smazána, ačkoli při odchodu ze serveru byla dosažitelná !!??!
    Nejde mi ani tak o obsah článku, ale spíše o jeho nadpis - myslíte, že je zodpovědné, když něco podobně nestydatého použijete do titulku?
    Zkrachovat může každá banka, tím spíše ta, na kterou je vyhlášen "RUN". Ale naprosto nechápu, proč se použitím jména České spořitelny v tomto kontextu snažíte narušit její pověst- že by další "objektivní novinář" ?

  • 27. 6. 2001 19:58

    autora (neregistrovaný)

    Myslím si, že otázka, kterou jsem položil je naprosto legitimní, a proto nevidím důvod, proč by se nemohla objevit v titulku. Být vámi (použil bych velké "V", ale bohužel nevím, s kým mám tu čest), nebál bych se, že můj článek odstartuje rujnující RUN na Českou spořitelnu. Nemyslím, že bych se choval nezodpovědně, protože podstatnou úlohu v mém nadpise hraje otazník. Neupírám vám však právo na odlišný názor.

  • 3. 7. 2001 20:22

    CSdefence (neregistrovaný)

    Nic proti demokracii - má námitka mířila vůči zbytečně častému používání obchodního jména České spořitelny v nepříznivých kontextech, přičemž obsah takových článků s ní často vůbec nesouvisí. Dovolil byste si něco takového napsat např. o GE Capital bank ? To by Vám jejich PR agentura dala...
    Ne, skutečně se o ČS ve smyslu RUNu nastartovaného Vaším serverem neobávám :-))) Styl Vašeho serveru mi nevyhovuje, vyvracet všechny neobjektivní nebo polopravdivé informace o České spořitelně by zaměstnalo více lidí, než tento server čte. To je ovšem moje věc a jen můj názor.
    Nu, zkouška Vašeho přístupu k demokracii - ponecháte zde tento příspěvek ? (věřím, že ano, nemám o Vás tak špatné mínění)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).