Hlavní navigace

Názor k článku Zisky bank jsou extrémně vysoké, bankovní služby by neměly být bez DPH od tajtrlík - Zde je kraně vidět ,za koho kalousek kope.Je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2011 20:29

    tajtrlík (neregistrovaný)

    Zde je kraně vidět ,za koho kalousek kope.Je jasné , že stat musí vybrat nějake daně.Zaleží ovšem jaka vyše daní je na celkovem HDP statu.U nas je asi 33% na HDP.Jsme 5% pod pruměrem EU.
    Dale potom zaleží jaka je struktura daní.Jaké použijete.Zda použijete dan z obratu(USA) , nebo dph, spotřební daně,korporatní daně, daně z příjmu, daně majetkove.Záleží na koho se zaměříte(kdo bude platit) a kdo bude osvobozen. Když si vezmu dan z nemovitostí - tak v USA je dan 1-3% z nemovitosti.Má to za nasledek ten , že nespekulujete na nemovitostním trhu.Když ji nepotřebujete - tak ji prodáte.Nebudete platit 30000 ročně za prazdný byt a dáte ho realitce (na trh).Vysledek je přebytek nabydky - vyhoda pro spotřebytele - nižší ceny a je z čeho vybyrat.Dále je to obecní dan a nerozděluje ji nějky uředník shora(snížení korupce).Dále tuto dan nejde ošidit(neodvezete barak do danoveho raje) a je naprosto dohledatelná.
    Takže já mám jasno - kalousek kope za velke firmy, banky a pojištovny.A měl to taky ve vollebním programu.Stačí číst !!!Bohatší budou ještě bohatší.
    Dan ze mzdy mají v americe až 45% .U nás bude pro všechny 19%(ted je 15).Dan z obratu je tam 6%(federalní) + statní(0-5%).
    Ještě vám připadá ,že jdeme směrem do vyspělích zemí a nebo něco jineho :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).