Hlavní navigace

Názor k článku Ženy jsou platově diskriminovány, mají jasno Češi od Petr - Je pravdou, že jsem prozatím vystřídal pouze tři...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2010 1:01

    Petr (neregistrovaný)

    Je pravdou, že jsem prozatím vystřídal pouze tři zaměstnání, ale ani v jednom jsem nezažil, že by byly ženy platově diskriminovány. Bohužel jsem zažil pravý opak. Ve fabrice na páse ženy seděli neboť zrovna jeli kusy jež vážili o cca 1 kg více než mohli zvedat a tak jsem vše musel zastat sám a měl jsem se co ohánět, abych vše stihl. Ve volných chvílích, když už jelo zase normální zboží nachystat paleťákem další zboží k pásu a samozřejmě si zastat svůj díl práce u pásu ten za mne ženy neudělali. Podotýkám za úplně stejnou mzdu a nefňukal jsem. V mém současném zaměstnání opět stejná mzda žena nebo muž a když se něco posere tak vedoucí sdělí: " tak tam běžte pomoct oni tam mají kluci tu ženskou tak jim musíte pomoct". Kdyby byla pomoc na oplátku neřeknu ani popel, ale když se posere něco nám, kde jsou ty ženy, kterým jsme museli pomoct sedí a tlachají. Opět pracujeme za úplně stejnou mzdu. Vím, že v necelých čtyřiceti letech jsem vystřídal pouze tři zaměstnání a toto jistě není dostatečný vzorek k vyslovení nějaké zákonitosti, ale já mohu za sebe zcela přesvědčeně prohlásit, že já platovou diskriminaci žen v naší republice nezažil. Domnívám se že zase páni statistici spočítali jabka z hruškama a vyšel nesmysl.
    Je zajímavé, že se nikdo nepozastavuje nad tím, že ženy se dožívají mnohem vyššího věku a tak si v průměru užívají důchodu mnohem delší dobu než muži i když jak páni statistici tvrdí s mnohem nižšími důchody. Celý problém mi tedy připadá jako odvádění pozornosti od toho, že nás tu páni nahoře pěkně berou u huby a když nas rozeštvou možná si jich nebudeme toliko všímat. Tož tak to vidím a teť kdo nesouhlasí tak do mě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).