Hlavní navigace

Názor k článku Zažije Česko renesanci nájemního bydlení? od Jarmila - Teď si teda hodně odporujete a vracíte se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2008 11:30

    Jarmila (neregistrovaný)
    Teď si teda hodně odporujete a vracíte se do socialismu:
    i za socialismu se rodily postižené děti. I za socialismu mohla matka zůstat doma (zadarmo) a o to dítě se starat. Dneska na ošetřování dítěte DOMA bere podporu (za socialismu podpora nebyla, dítě by skončilo v ústavu a matka by sypala do práce a na dítě v ústavu by platila, přičemž by za ním mohla jet jen s neděli po obědě), a to vyšší než za socialismu. Péče doma je drahá, a to za všech režimů. Když už tu teda ty ústavy byly, mohly se víc polidštit, ne zrušit. Ony mají svou nezanedbatelnou výhodu: když máte postižené lidi (jedno jakým postižením) soustředěné, může tam pro ně být specializovaný lékař, pomůcky, speciální postele, vany..., protože se to finančně VYPLATÍ. Komunisti na to časem přišli taky, jek začínající kapitalisti do toho po r. 1989 šili, protože se domnívali, že se bude kapitalisticky žít, ale podpory do všeho půjdou jako za socialismu. I kapitalistický stát zjistil, že zdroje na všechny sny jaksi nejsou a začalo se zvolna přistávat na zem. Jaké bláboly dovede vyplodit kapitalista po 20 letech nového režimu - viz Nečas a jeho vize o tom, že školek netřeba, o děti se budou starat jiné maminky na mateřské za 5.000,- penízů. Nějak hoch nepořešil, co se stane, když náhradní chůva onemocní, když jí onemocní dítě, co budou ty děti jíst a kdo na ně dohlédne v době, kdy se bude jídlo připravovat. Asi taky viděl školku naposledy v době, kdy do ní chodil.

    I dítě postižené může dělat užitečné věci. Jenže to by se na něj nedala brát ta podpora. Takže postižené děti navlékají korálky a chodí se na ně žebrat na ulici. Copak nemůžou brát invalidní důchod a přivydělávat si jednoduchou prací? Proč třeba nepletou housky v pekárně nebo nedělají nějsou ROZUMNOU práci? Proč je nutíme navlíkat korálky a ty se pak prodávají v rámci nějakých přiblblých humanitárních projektů a vydávají se za vrchol jejich schopností?

    I starší lidé se mohli na vlastní stáří připravit. Jediní, kdo se už připravit nemohli, jsou lidi ve věku nad 65-70 let, ti už to fakt nezvládli. Ale ti taky postupně vymírají.

    Jediný, kdo situaci nezvládá, je vláda a její asociální zákony. Nějak postrádám:
    - podporu života mimo města (daněmi a zákony)
    - podporu péče o děti a seniory (opět daněmi a zákony)
    - zdravý selský rozum v mnoha věcech.
    Zatím vládne "prachy vítězí" i na prezidentské fangli, a to je špatně.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).