Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zastropování důchodového věku je předvolební kalkul a nesmysl od Ramesse II. - Ale vždyť to je logické a správné rozhodnutí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2016 7:40

    Ramesse II. (neregistrovaný)

    Ale vždyť to je logické a správné rozhodnutí - v roce 2016 nikdo nemůže vůbec tušit, jaký bude věk dožití, v jakém zdravotním stavu budou lidé a jak vůbec bude vypadat trh práce v roce 2040. Přehodnocování dle aktuálních dat a stanovení pravidel vždy každých 5 let je přece naprosto logický postup. Jinak náklady na rozpočet jsou přesně nula, to jen pro úplnost, jaké jsou to kecy - součástí přehodnocení samozřejmě musí být i to, jak srovnat stranu plusovou a mínusovou.

  • 8. 9. 2016 7:46

    mendrit (neregistrovaný)

    Od vlády je to kalkul do budoucna. Když bude u moci pravice, tak je dost možné, že to hned změní a až budou u vlády zase oni, tak si nasbírají bodíky před volbami znovu.

  • 8. 9. 2016 18:36

    ... (neregistrovaný)

    Mno,...at procitam jaky server chci,.vzdy se najde stejny blabol! Duchod se ma posouvat vys.....Ptam se proc??? X desitek % mladych je nezamestnanych,­.proc tedy nenechat delat mlade a starsi at s duchod uziji. Zlepsuji se technologie a produktivita a lidi misto, aby se venovali zivotu a prcovali mene, tak se honej za kazdym halirem, ktery uz absolutne nevypovida nic o produktivite a hodnote odvedene prace.A rozhodne, nejsou to penize cloveka a spolecnosti ale statu, vyvolene sorty, ktera podobnymi blaboly rozestvava lidi. Jak muze nekdo tvrdit, ze za x let nebude mit kdo delat a duchodce je tak treba drzet v kolbenkach a nejlepe kdyby si i nasetrili a platili i po smrti...., a pritom mladi jsou (v tech lepsich pripade)na podporach uz dnes..

  • 11. 9. 2016 6:16

    Behemot (neregistrovaný)

    No jasně, mladí budou do smrti makat za něco málo nad minimální mzdou. To bude tak akorát na přežití, další generaci už si nebudou moct dovolit. A poslední pak akorát zhasne, že jo?

    Situace je krátkodobě opticky o ždibek lepší, protože jsou velký programy na podporu absolventů a invalidů. To už dobíhá a jak je vidět, v další pětiletce zaměstnavatelé vyhážou mladý a naberou (skoro) důchodce.

    Dejte vědět, až se vám vohnoutům rozsvítí, že podobný regulace a umělý rozesíání trhu vedou jenom k trvalýmu úbytku celkovýho počtu pracovních míst. Mávání úřednickejma místama (který přibývají stále rok co rok po tisících) na mě ani nezkoušejte, úředník je parazit, kterej jenom poškozuje hostitele, ten má zápornej ekonomickej přínos.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).