Hlavní navigace

Názor k článku Zástavní právo k nemovitosti vzniká zápisem do veřejného rejstříku. Zanikne automaticky po splacení hypotéky od Blanka_B - Vážený pane fosile, nevím, proč pořád píšete o "zaprasení...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2022 9:56

    Blanka_B

    Vážený pane fosile,
    nevím, proč pořád píšete o "zaprasení nějakýma fiktivníma zástavnímu právama". Když pominu Vaši zoufalou češtinu, tak jde věcně především o to, že o žádných fiktivních zástavních právech vůbec nebyla řeč, můj dotaz se týkal legálních a řádných zástavních práv banky, plynoucích z několika ukončených hypoték.
    Děkuji všem, kteří to pochopili a např. mne ujistili v mém názoru, že už samotný název článku obsahuje chybu, protože tvrdí, že zástavní právo zanikne splacením hypotéky (můj názor je takový, že zanikne až provedením jeho výmazu v katastru). Také jsem si díky jiných diskutujících potvrdila, že dělám dobře, když zatím nevymazávám již splacené hypotéky, protože když tak učiním najednou až po splacení třetí, dosud nesplacené hypotéky, ušetřím jen na poplatcích 4 tisíce.
    Pokud chcete diskutovat o něčem jiném, tj. o Vámi uváděném "zaprasování registru fiktivnímu zástavnímu právama", docela bych přivítala, kdybyste si pro to založil své vlastní vlákno, aby mi již nechodila upozornění na Vaše odpovědi, které mi opravdu nic neříkají a nesouvisí s mým dotazem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).