Hlavní navigace

Názor k článku Zasaďte si svůj vlastní strom, dostat můžete až 250 tisíc od aster - Vtip je v tom, že si sice na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2019 17:00

    aster (neregistrovaný)

    Vtip je v tom, že si sice na SVÉM můžete vysadit, co chcete, ale pak to musíte zuřivě hlídat, aby to případně ještě šlo vykácet bez nutnosti žádat o povolení - jedná se hlavně o tzv. lesní a parkové stromy, ale i s ovocnými může být problém - pokaždé, když máme kácet ovocný strom o větším průměru, posílám majitele, aby se s fotografií stromu zeptal na životním prostředí.

    Měla jsem na zahradě ořešák, který měl prý cca 90 let. Při extrémně mrazivé zimě omrzl, sice obrostl, ale od té doby nebyl moc fit. A za pár let začal ve větru divně vrzat - to už byl obrostlý docela dost, ale mně se to nelíbilo - kdyby spadl, letěl by přímo na barák. Na životním prostředí mě poslali - víte kam. Tak jsem to riskla a nechala ho v předjaří skácet - od rozvětvení ve výšce cca 2,5m až po zem byl uvnitř téměř zpoloviny dutý a hnil dále - kmen byl na povrchu neporušený...fotky, koláč a znovu na ŽP. Výsledek? "Protentokrát vám to promineme, ale příště...bu bu bu". Co dodat.

    A to je důvod, proč by to měl posuzovat odborník - dendrolog - já jsem to nepoznala, jen "cítila", ale to naprosto nestačí, když to může ohrozit zdraví a život lidí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).