Hlavní navigace

Názor k článku Záruka skončí, možnost reklamace ne. Co přinese novela občanského zákoníku? od mamčaRBK - Ačkoliv chystaná novela přinese českým zákazníkům několik změn,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2020 18:24

    mamčaRBK

    Ačkoliv chystaná novela přinese českým zákazníkům několik změn, dá se předpokládat, že v praxi se toho pro ně příliš nezmění – reklamovat vady budou stejným způsobem jako dosud. Jediný rozdíl proti dnešku bude v tom, že reklamace bude směřovat proti vadám, které měla věc při převzetí. Celkově pak novela postavení spotřebitele zlepší.


    Prosím vás, kdo vymyslel takovou hloupost? Tak páni výrobci už nechtějí nic platit, jen hrabat zisk, ať oprávněný nebo ne?
    Jak dokážu, že se například mixér rozpadl vinou stavu, ve kterém byl při prodeji zboží ??? Skryté vady jsou časté, zejména když je "nutné", aby věc sloužila co nejkratší dobu !!!

    Jestli tohle poslanci schválí, tak už vážně nevím, čím myslí. "Nový" občanský zákoník je paskvil v mnoha paragrafech a výrazech, tak si asi myslí, že se novelizace ztratí, že si toho lidé všimnou až u pultu v prodejně, když je každý prodavač pošle do háje? Protože věc nemá žádnou záruční dobu? Neříkejte, že to zase chce EU. Oni ti naši "moudří" také koukají na to, jak lidi ožulit a většinou k tomu přibalí něco, o čem nemají v Bruselu ani zdání.

    A ještě máte tu drzost napsat, že se nic nezmění, spíše naopak? No to je tedy gól. To nemyslíš, jak se říká.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).